Treneren oppsummerer

Geir Oustorp setter ord på sesongen 2016/17

Kjære lesere av nettsiden vår.

Da er det på tide og takke for i år, og oppsummere sesongen 16/17.

Før jeg begynner ønsker jeg å takke alle dere som har bidratt til at Glassverket i årets sesong har tatt medalje og for første gang i klubbens historie spilt i Champions League. Det har vært en drøm som har gått i oppfyllelse, og resultatene våre gjennom hele sesongen har overskygget de mørke skyene som har ligget over klubben.

Da vi startet oppkjøringen i starten av juni 2016 var det mange usikre og spente spillere og ledere som møtte hverandre for første gang. Vi var en stall på 17 spillere, og av disse var 9 stk. nye. På trening stemte det meste, og teambuildingsturen var en suksess både sosialt og med innhold. Uttrykket ”vi gir oss aldri” kom fra denne turen, og du verden så mye dette utrykket har betydd for laget gjennom sesongen. August kom og vi hadde litt varierende resultater i Skjærgårdslekene. Men så skjedde det noe med laget og samspillet, og vi vant Vestfjorden cup samt at vi dro til Gøteborg og slo Sävehof. Et lag som skulle spille Champions League.

Målsettingen ble satt og jentene var usikre slik at dersom vi havnet blant de 4 beste i serien var vi fornøyde og vi hadde som mål å spille i Europa etter jul. Ekspertene hadde ikke troen på oss, og vi ble tippet rundt nr. 6 i serien av både andre trenere og aviser.

Sesongen startet, og allerede i uke 2 var det kvalik til Champions League og jentene spilte godt og vi kvalifiserte oss. Dette var meget bra, og det gjorde igjen noe med laget og hvordan vi fremstod både ovenfor hverandre og motstanderen. Høsten gikk og vi spilte til sammen 20 kamper og vi vokste som lag gjennom høsten. Vi lå på 2. Plass og var kvalifisert til EHF-ligaen etter jul etter at vi hadde skaffet oss masse god rutine og opplevelser gjennom spillet i Champions League på høsten.

Det som forfulgte oss gjennom høsten var alt det utenomsportslige som støtteapparatet brukte masse tid på. Vi forsøkte å skåne spillegruppen for det meste, men tilslutt måtte også de involveres. Dette resulterte i en enda sterke lagfølelse og ”vi gir oss aldri”, og jentene gikk ned i lønn og var villige til å bli i klubben og bidra også etter jul.

I juleoppholdet trente vi godt og fikk alle tilbake i fysisk god form og vi la inn et par nye ting som vi skulle nyte godt av etter jul.

Januar begynte med en spesiell kamp for flere av spillerne og klubben da vi slo Vipers i Drammenshallen. Med den seieren hadde vi satt oss i en god posisjon for resten av sesongen og vi hadde gode resultater gjennom hele januar og februar både i Europa og i Grundigligaen.

Så kom mars og vi fikk den verste beskjeden vi kunne få av klubben og det var at alle kontrakter kom til å bli oppløst etter endt sesong og det var ikke grunnlag for dagens satsing videre. Vi hadde da igjen 4 seriekamper, og vi lå på 3. Plass med mulighet for å bli nummer 2, 3 eller 4. Vi slo Sola hjemme, og fikk bank av Vipers borte, for så å sikre bronsemedaljene med å slå Byåsen hjemme. Vi avsluttet med uavgjort borte mot Oppsal. Da fikk vi 3. Plass og dette var en meget sterk prestasjon.

Laget med 9 nye spillere klarte medalje og vi klarte å kvalifisere oss for Champions League samt spille i EHF ligaen etter jul. Den beste prestasjonen oppi dette var alle onsdagskampene som vi vant, og gjorde sitt til at vi med fasit i hånden kan si at vi har slått alle lagene i Norge minus Larvik, og vi tok like mange poeng som i fjor.

Som trener vil jeg takke alle i støtteapparatet og jeg ville takke alle spillerne som har trodd på konseptet og tankene mine. Sammen klarte vi noe få trodde var mulig, og det var medalje og Champions League med et helt nytt lag som var satt sammen på en sommer.

Tilslutt ønsker jeg igjen å takke alle som har vært med å bidratt for at vi skulle få til dette, og det gjelder alle dere som er i klubb, styret og frivillige. Uten dere hadde ikke dette vært mulig.

Takk for i år.

 

Med hilsen

Geir Oustorp