Nok en lagseier

23.02.17: Det var stor spenning og høye skuldre før kampen mot Tertnes i Drammenshallen onsdag kveld.

Tertnes er ett av lagene Glassverket alltid sliter litt ekstra med. Det blir jevne kamper mellom to lag som kjemper til siste slutt. Glassverket trakk igjen det lengste strået og vant med 3 mål – 25-22.

Kampen startet litt rufsete for GIF-jentene. Men etter en timeout ble det mer orden på forsvarsspillet, som er Glassvekets store styrke. Så løsnet det også forover.

Birna får i gang skuddarmen og innspillene til Martine på linja blir også mer presise. Det er klasse over hennes enhåndsmottak, vendinger og innsats om dagen!

Glassverket går til pause med en tomålsledelse – 13-11.

Starten på andre omgang kunne ha kostet Glassverket seieren. Hele 8 minutter tok det før den første ballen fant nettmaskene. Da hadde Tertnes allerede kommer ajour på 13-13.

Påny klarer GIF-jentene å mobilisere og tar tak i kampen. Som flere av spillerne kommenterte etter kampen: Det ble et slit, men en skikkelig lagseier.

Dermed forsvarte Glassverket sølvplassen på tabellen og er fortsatt sterkt med i medaljekampen.

Trener Geir Oustorp var sikkert like nervøs som alle oss andre før kampen, men etterpå var han både lettet og glad:

– Det er bra at vi vinner kampen og at vi bare slipper inn 22 mål er solid. Tertnes er leie å spille mot, så det ble den slitekampen vi hadde sett for oss.

– Vi starter dårlig, men det det snur mot slutten av begge omgangene. Da flyter det igjen. Så får vi tempo i pasningene våre og Emilie og Tiril kommer til sin rett.

– Vi bruker Martine mye, men kanskje litt for mye. Det ble i perioder litt for mange innspill til strek, sa Oustorp.

Planen videre er klar: Glassverket skal kjempe om medalje til siste slutt og ingen kamp blir lett.

– Jeg er ikke trygg på noenting. Vi skal møte Halden som sitter med kniven i ryggen og kommer til å selge seg dyrt. Deretter Sola, som har fått ordentlig oppsving etter jul, scorer mye mål etter at Line Ellertsen har gjort en god jobb i februar.

– Men det er gøy at vi er med når det spilles om medaljer. Det er ikke alle som kommer i en slik posisjon og det skal vi være fornøyd med, sa Oustorp.

Toppscorer for Glassverket: Birna Berg Haraldsdottir (7) hvorav 2 straffer

Toppscorer for Tertnes: Julie Lygren (5)

 

Målscorere for Glassverket: Birna Berg Haraldsdottir (7), Martine Wolff (5), Line Bjørnsen (4), Emilie Christensen (4), Mette Leipart (2), Tiril Gunther Merg (2), Trine Bronsta (1)

Stem på din Glassverketfavoritt etter kampen her