• Mette Leipart i støtet.

Kjørte over Lada fra start

11.02.17: Glassverket-jentene gikk på banen med mord i blikket – denne kampen skulle de vinne. Og det gjorde de.

Lada var Glassverkets motstander i den siste kampen i EHF-cupen – for denne gang – i Drammenshallen lørdag ettermiddag. De drøyt 400 tilskuerene som hadde funnet veien til hallen forsto at noe stort kunne være på gang – og de ble ikke skuffet.

Med en 11-måls seier hjemme i Togliatti, og helgens svake GIF-oppvisning mot Metzingen i Tyskland, var nok forventningene om en enkel seier stor hos Lada. Men at det kan være uklokt å undervurdere sine motstandere, fikk Lada til fulle erfare i dag.

Glassverket tok tak fra første sekund og ledet fra avkast til sluttsignal. GIF-jentene sto som en blokk i forsvar og skapte mye forover.

De russiske jentene virket som de ble tatt litt på sengen og våknet først da det sto 20 minutter på klokka. Men da sto det også 13-6 til Glassverket.

Lada klarte i perioder å vise hva som bor i laget og krympet etterhvert ledelsen til bare et par mål. Til pause var Glassverket tre mål foran – 15-12.

Andre omgang startet som den første, selv om Lada begynte med sitt fryktede offensive forsvar. Glassverket dro fra, og ledet på det meste med 8 mål.

En strålende fornøyd trener Geir Oustorp sa dette etter kampen:

– Dette var kjempegøy. Vi fokuserte før kampen på at vi skulle avslutte EHF-cupen med stil. Vi har to uavgjort mot Nykøbing og med en seier i dag synes jeg virkelig at vi gjorde det.

Det var antydning til dramatikk mot slutten av første omgang, da Trine Bronsta ble liggende med noe som så ut til å kunne være en ankelskade. Hun kom heldigvis på beina igjen og scorte i andre omgang kampens mest imponerende arbeidsmål – på et tidspunkt da kampen sto og vippet!

På tribunen gjorde supporterne sin del av jobben, som gjør hjemmebane til avgjørende fordel når det kniper. Takk til Kollenunionen – og ikke minst yngre GIF-spillere – for å ha trommet Glassverket til sin første EHF-seier!

Lada kom farlig nære på slutten, men Glassverket viste at de nå har rutine på dette nivået. Da dommerne blåste av kampen sto det 26-25 på tavla – men ett mål holder i massevis…

Nok en lagseier til et flott team!

Toppscorer for Glassverket: Tiril Günther Merg (7)
Toppscorer for Lada: Daria Samokhina (9)

Målscorere for Glassverket: Tiril Günther Merg (7), Birna Berg Haraldsdottir (6), Line Bjørnsen (4), Mette Leipart (3), Emilie Christensen (3), Martine Wolff (1), Trine Bronsta (1), Ane Hovland (1)