• Velfortjent jubel etter en skikkelig lagseier! Foto: Eivind Brennhovd Holth

Festet grepet fra start

08.02.17: Ukens runde i GRUNDIGligaen ble en skikkelig opptur for for Glassverket-jentene.

GIF-jentene bød på en fartsfylt håndballoppvisning for de 512 tilskuerne som hadde tatt turen til Drammenshallen denne onsdags-kvelden.

Det var et skjerpet hjemmelag som var «på» helt fra start i Drammenshallen.

Etter 4 min og 43 sekunder stod det 5-1 på tavla og Gjerpen tok time-out. Derfra og ut ble det en målfest for hjemmelaget, som stod godt i forsvar og var agressive fremover. Viktige målvakstredninger bidro også til at Glassverket vant kampen komfortabelt 35-24.

Mange bytter sørget for at friske hoder og ben kontinuerlig var en trussel for Skiens-laget. Mange meldte seg på scoringslisten.

De siste fem minuttene slapp juniorene til. Thale Rushfeldt Deila fikk sin debut i eliteserien, mens Marte Figenschau, som debuterte mot Stabæk i forrige runde, spilte sin første eliteseriekamp på hjemmebane.

Ane Hovland noterte seg med 3 scoringer, Linn Andresen med 1 – så det gror godt i juniorstallen!

Trener Geir Oustorp var fornøyd etter kampen:

– Jeg synes vi spiller bra i 50 minutter av kampen. Det eneste som er litt skralt er de siste 10 minuttene av 1. omgang. Ellers spiller alle bra og får gode opplevelser. – I dag står vi opp og vi har kommet oss gjennom de 6 ukene med onsdagskamper og vunnet de rette kampene.

– Nå gleder vi oss til lørdag og til å avslutte Europaevenyret. På lørdag går vi får fullt mot HC Lada. Det hadde vært moro å vinne en hjemmekamp i EHF-cupen, sa treneren.

Emilie Christensen ble kåret til GIFs beste og var et stort smil etter kampen:

– Det var fantastisk deilig. Nå har det vært litt rar stemning siden fredagskampen i Tyskland, så det var godt å bevise at vi faktisk kan spille håndball.

– I dag spiller vi kollektivt og jeg føler at alle bidrar når vi setter fart fremover. Det var viktig med to poeng på en sein onsdag, sa Emilie.

 Målscorere for Glassverket: Emilie Christensen (6), Tiril Günther Merg (6), Line Bjørnsen (5), Mette Leipart (4), Martine Wolff (4), Ane Hovland (3), Birna Berg Haraldsdottir (2), Trine Bronsta (2), Amalie Jøsendal (1), Linn Andresen (1), Nina Bull-Engelstad (1)