• Martine Wolff scoret 5 av Glassverkets 33 mål.

Fra overkjøring til nesten katastrofe

25.01.17: Det svingte som under helgens dansegalla i Drammenshallen i kveld da Glassverket møtte Storhamar til 12. runde i Grundigligaen.

Skrevet av Helene

Lagene fulgte hverandre jevnt fra avkast. Martine, Mette, Line B og Birna satte inn den ene suseren etter den andre.

Godt forsvarsspill og etterhvert flere god redninger av Silje gjorde at Glassverket dro fra Storhamar. Til pause sto det 19-11.

Etter hvilen startet Marianne målshowet, godt fulgt opp av Martine og Line B. På det meste var ledelsen på 10 mål. Storhamar ble etterhvert mer offensive, og Glassverket mistet trykket i sitt angrepsspill.

En periode ble GIF nærmest kontret i senk av Storhamar, som tok raskt innpå. Det som så ut til å bli en komfortabel seier, endte i stedet med en thrilleravslutning som Glassverket vant med 1 mål. Sluttresultatet ble 33-32.

Martine kjempet godt på streken og ble kåret til Glassverkets beste spiller.

– Det var godt å fortsette der jeg slapp sist, men jeg er mest glad for at vi holder ut hele kampen. Det ble mye kaos på slutten, men vi hadde heldigvis en del mål å gå på, sa Martine etter kampen.

Geir Oustorp var godt fornøyd med de første 30 minuttene, men ikke med de 30 siste.

– Hva skal jeg si, vi spiller en strålende 1. omgang og scorer 19 mål. Det er fantastisk og vi går til pause med 19-11. – Men det måtte vi ha, for 2. omgangen er elendig. Storhamar får altfor mange kontringer. Men Bethina Riegelhuth var god i dag, sier GIF-treneren.

En rørt Line Ellertsen spilte sin siste kamp for Glassverket på hjemmebane og ble takket av med blomster før kampen.

– Det har ikke helt gått opp for meg og jeg føler ikke at jeg skal hjem. Det er en fantastisk gjeng, sier Line.

Et stort skår i gleden er at Marianne Iversen sannsynligvis pådro seg et armbrudd i sluttminuttene av kampen.

Toppscorer for Glassverket ble Birna med 9 mål, hvorav 5 fra straffemerket.

Toppscorer for Storhamar: Bethina Riegelhuth (13)

Målscorere for Glassverket: Birna Berg Haraldsdottir (9), Line Bjørnsen (7), Mette Leipart (5), Martine Wolff (5), Emilie Christensen (2), Line Ellertsen (2), Tiril Günther Merg (1), Amalie Jøsendal (1), Marianne Iversen (1)