• Endelig poeng i EHF-cupen og mye å juble for mot Nykøbing Falster søndag.

Endelig – internasjonalt poeng til Glassverket

22.01.17: Dagens kamp i EHF-cupen i Drammenshallen satte et støkk i et dansk lag, som nok hadde sett for seg en relativt enkel seier.

Glassverket stilte skjerpet fra start mot Nykøbing Falster og var i ledelse gjennom store deler av 1. omgang.

Mot slutten av første omgang haglet målene inn – begge veier – og danskene gikk til pause to foran (14-16).

Glassverket kom godt i gang i 2. omgang og var etterhvert oppe i en 3-måls ledelse. Mot slutten ble det dessverre for mye stang ut, mot et dansk lag som omsider satte inn turboen.

Glassverket berget likevel uavgjort, selv med en noe uforståelig utvisning og en situasjon der de fleste GIF-supporterne ropte på straffe helt på slutten.

Mange spillere meldte seg på i dag. Martine Wolff ble toppscorer med 6 mål og gjorde en solid jobb både forover og bakover. Line Ellertsen kom igjen inn og fant åpningene i et tøft dansk forsvar og scoret totalt 4 mål.

Marianne Iversen og Birna Berg Haraldsdottir scoret 5 hver og tok straffene for Glassverket. Guro sto etterhvert også en god kamp mellom stengene. Hun hadde blant annet en avgjørende redning da det var 30 sekunder igjen av kampen og det sto 25-25 på tavla, som også ble sluttresultatet.

– Vi møter et bra lag og jeg synes særlig 2. omgangen var strålende. Den vinner vi 11-9, og det må vi være godt fornøyd med, sa Geir Oustorp etter kampen.

Det var GIF-kaptein Emilie Christiensen enig i.

– Dette var en positiv E-cup kamp for oss, hvor vi klarer å gjøre mye av det vi blir enige om på forhånd. Vi hadde litt utur mot slutten, når vi setter flere klare sjanser i stanga, sa Emilie, som allerede gleder seg til returkampen i Nykøbing 28. januar.

De tilreisende gule supporterne vant nok kampen på tribunen og skapte stor stemning i hallen. Vi takker også trommeslagerne, som stilte opp for Glassverket.

Og ønsker oss enda flere tilskuere på onsdag – da spiller Glassverket hjemme mot Storhamar kl 18. 30.

Målscorere for Glassverket: Martina Wolff (6), Birna Berg Haraldsdottir (5), Marianne Iversen (5), Line Ellertsen (4), Line Bjørnsen (2), Emilie Christensen (1), Mette Leipart (1), Tiril Günther Merg (1)