• Tiril Günther Merg i støtet mot Handball Club Lada. Foto: Roy Johnsen, DT

From Russia with …….

14.01.17: … nok et tap i bagasjen. Glassverket rotet det til for seg selv og var aldri noen trussel for Handball Club Lada.

Glassverket startet med to baklengs, men kom relativt raskt ajour. GIF-jentene hang brukbart med i 1. omgang, så selv om det sto 13-9 i russisk favør til pause var kampen langt fra avgjort.

Dette var et lag Glassverket kunne ha slått på en god dag.

Selv om håpet levde da 2. omgang startet, sluknet det fort da Lada satte inn et forrykende tempo og raskt kom opp i en åttemåls ledelse. Avstanden var på det meste oppe i 13 mål, og da kampen ble blåst sto det 32-21 på tavla.

Til DT innrømmer Geir Oustorp at det ikke har vært noen god uke for Glassverket, med tre tap. Først for TuS Metzingen forrige lørdag, Byåsen på onsdag og til sist mot Lada i dag.

Oustorp føler med spillerne og kjenner det litt på kroppen selv også.

Marianne Iversen sier til DT at vi visste hva som ventet oss, men at det likevel ble mye rot fremover. Vi ble stresset, og det mot et lag som er gode, men ikke så gode.

Tiril Günther Merg ble toppscorer sammen med Birna Berg Haraldsdottir. Merg sier til DT at hun tenkte det var en mulighet etter første omgangen, og følte de hadde mer å gå på. Men slik gikk det altså ikke.

Nå er fokus allerede rettet mot hjemmekampen mot Oppsal i Drammenshallen onsdag førstkommende. Serien er nok det viktigste for laget fremover.

I kveld blir det middag og Quiz for GIF-jentene i Togliatti før de tar fatt på den lange veien hjemover i morgen tidlig lokal tid.

Kampen ble spilt i Sportkomplex USK «Olimp» hvor 2.400 tilskuere laget mye liv og røre i hallen.

– Hyggelig publikum, var kommentaren fra spillerne etter kampen.

Glassverkets målscorere: Tiril Günther Merg (5), Birna Berg Haraldsdottir (5), Mette Leipart (2), Trine Bronsta (2), Line Ellertsen (2), Ane Hovland (2), Emilie Christensen (1), Martine Wolff (1), Marianne Iversen (1).

Toppscorer Lada: Daria Dmitrieva (6)