• Det var trangt på linja, men her kjemper Martine Wolff seg gjennom det tyske forsvaret. Foto: Roy Johnsen, DT

Ikke helt på

07.01.17: Mange skudd, men for få traff mål. Glassverket fikk en tung start på hjemmebane mot TuS Metzingen i EHF cupen lørdag.

Skrevet av Helene

De tyske fjorårsfinalistene ble for sterke for GIF-jentene, som slet med å komme gjennom det solide forsvaret til TuS Metzingen.

Tyskerne hadde scoret fire mål før Line Bjørnsen satt GIFs første i kampen. Da hadde det gått åtte minutter.

– Starten på både første og andre omgang er fryktelig dårlig. Da henger vi ikke med og det er årsaken til at vi taper i dag, sa trener Geir Oustorp etter kampen.

Til pause var GIF likevel bare ett mål bak (8-9), mye takket være Guro Rundbråten. Hun sto i perioder som en vegg bak et forsvar som ga litt for mye rom, særlig til TuS Metzingens Luca Szekerczes (totalt seks mål i kampen).

Etter å ha laget det første målet i andre omgang kom GIF bakpå og lå på det meste under med seks mål (9-15). TuS Metzingen hadde god uttelling på både kontringene og raske avkast.

– Vi kan ikke ha 20 minutter i løpet av en kamp hvor vi ikke lager mål, sa Oustorp, som likevel så noen lyspunkter:

– Det etablerte forsvarsspillet er bra. Vi slipper inn 22 mål, og det er godkjent.

– Nå må vi bare finne tilbake til oss selv og gå løs på de to kampene i kommende uke, sa Oustorp.

Den første motstanderen er Byåsen, som GIF møter i GRUNDIGligaen borte onsdag. Så går turen til Russland, hvor Handball Club Lada venter i den andre EHF cup-kampen.

Kampfakta:

Glassverket-TuS Metzingen 16-22, 410 tilskuere i Drammenshallen.

Målscorere for Glassverket: Line Bjørnsen (4), Tiril G. Merg (4), Martine Wolff (3), Birna Berg Haraldsdottir (2), Emilie Christensen (2), Ane Hovland (1)