• Landslagskamerater: Line Ellertsen og Ane Landås Hovland

Ane og Line klare for semifinale i U-VM

Den siste uken har Ane Hovland og Line Ellertsen deltatt i Ungdoms VM i håndball som spilles i Slovakia.  Etter et 5 målstap i åpningskampen mot Sør-Kora har jentene i ture og orden slått Frankrike (31-22), Romania (25-22), Paraguay (35-19) og Kazakhstan (36-24).  Dette resultatet ga Norge 2. plass i puljen og dermed plass i åttendedels finale mot vertsnasjonen Slovakia som også var gamle kjenninger fra fjorårets EM.   I denne kampen hang Slovakia med i 40 minutt før Norge gjorde kort prosess og vant komfortabelt 30-19.

I kvartfinalen ventet Ungarn, et lag som slo Norge med hele 11 mål i fjorårets EM og av mange ansett som en virkelig tøff mostander, men jentene leverte en flott kamp og vant til slutt med 1 mål, 28-27.  I denne kampen tegnet Line Ellertsen seg for 5 scoringer og Ane Hovland 2.

Totalt i mesterskapet har Line tegnet seg for 35 mål og Ane har 12 mål

Semifinalen mot Danmark spilles lørdag 30. juli kl 1830 og kan også følges her: //www.world2016.sk/0#live