• Glassverket sikret seg sin femte medalje på litt over ett år lørdag ettermiddag.

Verdig punktum på kjempesesong

14.05.16 // Det ble nesten samme målforskjell, men Glassverket hang likevel langt bedre med i den andre sluttspillfinalen mot Larvik.

Skrevet av petertu

Larvik (glassverketelite.no): Larvik ble sluttspillmestere etter 33-22 og 66-43 sammenlagt mot Glassverket. Avtroppende trener Kenneth Gabrielsen synes avslutningen var til å leve med.

– Jeg synes vi i perioder av kampen viser toppnivået vårt. Derfor er jeg mye mer fornøyd enn sist. Vi taper på en annen måte. De tar ett og to mål på oss om gangen. Vi taper sakte men sikkert. Vi blir ikke knust i noen periode, sier han.

Mens han ser Larvik feire sitt tredje gull for sesongen, sier Glassverket-treneren seg også fornøyd med 1516-sesongen for de lilla.

– Jeg er enda mer fornøyd enn den forrige sesongen. Vi tar flere poeng i serien, kommer til en cupfinale og kommer til sluttspillfinalen igjen. Jeg er utrolig imponert over jentene, sier Gabrielsen.

Glassverket fikk en pangstart på kampen og ledet 3-0 etter to minutter, litt senere 6-2, uten at noen trodde på et mirakel av den grunn.

– I denne kampen prøvde jeg bare å nyte øyeblikkene. Vi smilte til hverandre og hadde det gøy, spesielt i starten, men jeg tror ikke noen tenkte så mye på at vi skulle ta igjen noe som helst. Vi fokuserte på å gjøre jobben, sier Kari Brattset, nok en gang kåret til banens beste.

Det stod 17-13 til pause, og Glassverket hadde fortsatt godt håp om å klare sitt beste resultat mot Larvik denne sesongen (før: -9). Men selv om Pia Narvesen holdt Glassverket inne i kampen med fire skåringer, to av dem på straffe, så dro Larvik fra.

– Det føles egentlig ganske greit å stå her med sølvet, selv om vi tapte. Vi klarer ikke helt målet vi satte oss før kampen, men jeg synes vi gjør en ganske bra kamp. Vi faller litt på slutten. Det er litt typisk mot Larvik. Men vi har ingen grunn til å være flaue i dag, sier Pia Narvesen.

Sesongen 1516 er dermed historie og noen spillere reiser av gårde, andre legger opp og mange blir igjen for å bygge opp et nytt, slagkraftig Glassverket-mannskap under Geir Oustorps ledelse.

– Det har ikke helt gått opp for meg at sesongen er over ennå. Det blir litt rart å våkne opp i morgen og vite at vi ikke skal på trening i noen uker, men det blir sikkert godt for alle med en pause, sier Narvesen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Larvik – Glassverket 33-22 (17-13/16-9)
Grundigligaen 1516 (sluttspillfinale, andre kamp), Arena Larvik (Larvik), lørdag 14. mai 2016, kl 16.30.
Sammenlagt: 66-43.
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Line Bjørnsen 3, Tiril Günther Merg 3, Monica Iversen, Pia Narvesen 4, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 7, Emilie Christensen 4, Trine Bronsta, Hege Bakken Wahlquist 0, Linn Andresen, Eline Rikartsen.
Gule kort: Larvik 3 Glassverket 3
Tominuttere: Larvik 2 Glassverket 1