• Line Bjørnsen og Kari Brattset i aksjon i hjemmekampen mot Byåsen i september.

Jakter rytmen mot Byåsen

30.04.16 // Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen forventer jevne og tøffe kamper mot Byåsen og mener at begge lagene har like stor sjanse til å gå videre.

Skrevet av petertu

Det er serietreer Glassverket mot serietoer Byåsen som møtes i Drammenshallen søndag kl 18.00. Begge har vunnet 17 kamper i serien, men Byåsen har to uavgjorte kamper og derfor 36 poeng mot Glassverkets 34.

– Vi møter selvfølgelig et veldig godt lag. Jeg tror det er en «fifty-fifty» sjanse for begge lag til å gå videre. Vi trenger ikke nødvendigvis vinne med så veldig mange mål, men jeg tror vi går til finalen hvis vi klarer å finne rytmen i hjemmekampen på søndag, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

I sluttspillet for ett år siden møttes de samme lagene i semifinalen. Da var Glassverket soleklart best og vant med seks mål i begge kampene. Men da avsluttet de lilla med hjemmekamp.

– Ja, men jeg tror ikke det er så negativt å spille hjemme først. Da kan vi få en trygghet i laget, som vi tar med oss i begge kampene. Vi har spilt godt på bortebane over lang tid og hatt mange fine opplevelser i Trondheim. Det blir to jevne og tøffe kamper, men jeg tror alle bare gleder seg veldig nå, sier Glassverket-treneren.

Glassverket har hatt et godt tak på Byåsen de siste årene. Før årsskiftet hadde Glassverket vunnet fire av de fem siste kampene mot trønderne. I bortekampen i januar åpnet Glassverket forrykende og ledet med fem, men Byåsen tok fullstendig over etter pause.

– Der var vi strålende i første omgang, men etter pause ble vi helt kjørt av på tempoet. Det er en av de få gangene i år. Det var Byåsen på sitt beste. Men det vi så av Byåsen i januar og februar er ikke det samme som vi ser nå i april. De virker å være litt mer ustabile nå, sier Gabrielsen.

En av grunnene til at Byåsen ikke er like uslåelige nå, er fraværet av Marie Henriksen, som dessverre røk korsbåndet (nok en gang) tidligere i april.

– Det var forferdelig synd, og det mener jeg. Hun er en klassespiller og var fantastisk før hun ble skadet. Hun hever nivået på den norske serien med sitt spill. Men Byåsen kjenner naturligvis at hun ikke er der, sier Glassverket-treneren.

Men Byåsen er ikke det eneste laget som sliter med skader. Glassverket har klart seg uten skarpskytter Jeanett Kristiansen siden november, mens Kari Brattset måtte stå over hele siste kamp mot Halden på grunn av et vondt kne.

– Det er ikke opp til oss, men det medisinske støtteapparatet, å avgjøre om hun spiller. Akkurat nå aner vi ikke, men jeg håper virkelig vi får se henne på banen, sier Kenneth Gabrielsen.

Byåsen vant begge kampene mot Oppsal i kvartfinalen, men bare med tre mål sammenlagt.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S – S – T – S – S
Byåsen: S – S – S – U – S

Siste møter med Byåsen:
2016 13/1 T 27-33 (GL, Trondheim Spektrum)
2015 5/9 S 29-18 (GL, Drammenshallen)
2015 6/5 S 33-27 (SS, Drammenshallen)
2015 3/5 S 31-25 (SS, Trondheim Spektrum)
2015 4/3 T 28-29 (GL, Drammenshallen)
2014 2/11 S 32-25 (GL, Nidarøhallen)
2014 5/3 T 26-28 (PL, Nidarøhallen)
2014 5/1 S 29-24 (PL, Drammenshallen)

2013 9/10 T 26-36 (NM, Trondheim Spektrum)

2013 3/3 T 22-27 (PL, Trondheim Spektrum)

2012 18/9 T 27-32 (PL, Drammenshallen)