• Ane Landås Hovland og Line Ellertsen leder an på dette bildet fra en av uttallige sykkeløkter under fjorårets teambuilding med Glassverket.

– Frykter sykkel

27.04.16 // Line Ellertsen og Ane Landås Hovland ble tirsdag tatt ut i nok en LK98-tropp, men de er spente på hvilke sprell Kenneth Gabrielsen & Co har funnet på før turen til Lofoten.

De to Glassverket-jentene, som var med på å ta gull i Lerøyserien for ti dager siden, skal på samling med LK98-landslaget i Svolvær 11. – 16. mai 2016. Men de vet ikke helt hva de går til.

– Jeg vet bare at vi skal opp til Lofoten, at vi skal ha noen håndballøkter, og at vi også måtte ta med mye utetøy og turutstyr. Jeg får litt flashback til teambuildingen med Glassverket i fjor sommer, innrømmer Ane Landås Hovland.

Under Glassverkets teambuilding i juni, fikk spillerne kjørt seg skikkelig, blant annet med 160 kilometer sykling på én helg.

– Vår store frykt er at Kenneth drar fram noen sykler når vi kommer opp dit. Vi håper det ikke er noen sykler å oppdrive i området, men vi er forberedt på det verste, humrer Hovland.

– Vi burde kanskje ikke gitt han den ideen. Noen kilometer på sykkel er greit, men ikke 160 kilometer. Han har sagt at vi må grue oss, så det er klart vi er litt skeptiske, ler Line Ellertsen.

LK98 ledes altså av Kenneth Gabrielsen og kollega Vigdis Holmeset. Det blir ingen landskamper i Svolvær, men noen håndballøkter og trolig mye natur.

– Jeg har aldri vært der før. Jeg har sett noen bilder nå, det ser skikkelig fint ut. Siden vi skal ha med godt fottøy og sovepose og sånt, så skal vi kanskje opp i fjellene. Jeg håper vi får litt tid til å nyte utsikten også. Det er klart vi gleder oss til turen, sier Ellertsen.

– Jeg har vært i Alta, men ikke Lofoten. Jeg gleder meg veldig. Det blir gøy å treffe jentene igjen. Det blir helt sikkert sinnsykt morsomt. Også håper jeg at de som har slitt med skader er tilbake igjen nå, det hadde vært hyggelig, sier Hovland.

Teambuildingen er et viktig ledd i oppkjøringen til store oppgaver utover sommeren for LK98, blant annet VM i juli. Mens de er i Svolvær skal LK98-spillerne også være instruktører på en håndballskole.

– Det er kjempefint at vi får en litt annerledes samling denne gangen. Vi gjør jo mye av det samme når vi samles. Det er gøy at vi får gjort litt andre ting sammen. Det gjør litt med motivasjonen, sier Line Ellertsen.

Av Peter Tubaas