• Emilie Christensen i en av mange dueller i kvartfinalen mot Halden lørdag.

– Alt annet enn Larvik

24.04.16 // Glassverket vet ennå ikke hvilke lag de kan møte i semifinalen, men det er ett lag spillerne ønsker å spare helt til slutt.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Den første av fire kvartfinaler ble fullført i Drammenshallen lørdag kveld, og uten å briljere tok Glassverket seg til semifinale med syv måls margin. Resten av kvartfinalene spilles søndag kveld.

Larvik må man kunne si er gjennom etter 23-målsledelse foran returoppmøtet mot Rælingen. Byåsen leder bare med ett mål før sitt hjemmemøte med Oppsal. Vipers leder med seks før hjemmekampen mot Tertnes.

– I forhold til reisevei og motstand så er Oppsal kanskje det beste vi kan få. Men det spørs om de slår Byåsen. Uansett tror jeg alle tenker at alt annet enn Larvik er greit i semifinalen. Mot dem må vi vel kunne si at det blir vrient, så vi håper at de velger Vipers, hvis Vipers går videre, sier Tiril Günther Merg.

Larvik er høyest rangert og får velge først i semifinalen. De kan da velge mellom Glassverket og Byåsen/Oppsal eller Vipers/Tertnes.

– Jeg tenker vel at Byåsen slår Oppsal til slutt. Hvis ikke så tar jeg gjerne Oppsal. Men jeg tror nok at vi kommer til å få en tur til Trondheim, sånn som i fjor, sier Emilie Christensen.

I 1415-sesongen tok Glassverket seg til finalen på Byåsen sin bekostning. Da ble det hele 64-52 sammenlagt.

– Det blir spennende å se hvem vi møter. Jeg har ikke lyst å møte Larvik ennå. Men jeg tror de velger oss. De har jo hatt et godt grep på oss. Jeg tror også de prioriterer en kort reise, sier Hege Bakken Wahlquist.

Larvik – Rælingen spilles i Bergslihallen kl 19, mens Byåsen – Oppsal går kl 16 i Nidarøhallen og Vipers – Tertnes kl 18 i Aquarama. Semifinalene blir trolig klare søndag kveld eller mandag formiddag.

Av Peter Tubaas