• Det er 10 sekunder igjen og Ane Landås Hovland jubler for Ine Egeland (bak), som her akkurat har skåret det avgjørende målet.

Vill, villere, ellevilt!!!

17.04.16 // Etter et sykt drama i Drammenshallen tok Glassverkets J18-lag tok GULL i 1516-utgaven av Lerøyserien og er dermed Norges beste lag i klassen!

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket vant Lerøyserien med ett poeng foran Fjellhammer etter 22-22 i den avgjørende kampen søndag ettermiddag. Da ble det elleville jubelscener på gulvet i Drammenshallen.

– Det er helt sjukt. Det er så rått å vinne Lerøyserien med disse jentene. Det er så gøy. Vi har vært gjennom så mye sammen, sier Ine Egeland.

Hun skar inn fra høyre og ga Glassverkets ledelsen 22-21 bare ti sekunder før slutt. De visste at uavgjort var nok og at Fjellhammer ikke ville rekke å skåre to ganger. Hadde hun bommet kunne de grønne snytt de lilla for gullet.

– Det er egentlig helt ubeskrivelig. Det var så deilig å sette den ballen i mål, gliser Ine Egeland. – Jeg har nok ikke skåret et viktigere mål enn dette, så denne dagen kommer jeg til å huske lenge, legger hun til.

Glassverket lå et par mål bak midtveis i andre omgang. Men så tok spesielt Linn Andresen og Line Ellertsen ansvar i skåringsprotokollen, samtidig som Silje Meese Johannessen reddet noen avgjørende baller.

De lilla skaffet seg et ørlite lite overtak da Ane Landås Hovland satte inn 21-20. Fjellhammer skåret 21-21 etter egen timeout på cirka 24 minutter. Etter at Egeland hadde skåret, rakk motstanderen å sette ballen i mål i siste sekund, men det var mest et resultat av at Glassverket allerede hadde begynt å juble.

– Det er kjempestort å vinne her i dag. Det er helt uvirkelig. Ine og jeg har for eksempel spilt sammen siden vi var seks år gamle, så det er gøy å få oppleve dette sammen, og sammen med en sånn herlig gjeng med jenter, sier Landås Hovland, som naturligvis var et eneste stort smil etter kampen.

Det var de små marginers kamp. Det kunne fort ha gått den andre veien. Fem minutter før slutt hadde Fjellhammer gått opp til 19-18 med et skudd som gikk i stolpen og ryggen til keeper og i mål. Rett før hadde Glassverket bommet på en stor sjanse.

– At det blir så små marginer, gjør det ekstra gøy. Det jentene gjør i dag er helt fantastisk. På sånne dager får man igjen for alle de timene vi har lagt ned i det. Vi vinner fullt fortjent, og vi har vist at Glassverket har Norges beste 18-årslag. Det henger kjempehøyt, sier trener Espen Rødevand.

Den relativt unge treneren har ledet laget gjennom hele suksesssesongen, hvor både han og spillerne har blitt mange erfaringer rikere.

– Vi ser i dag hvordan jentene står på og fighter og gjør en kjempegod kamp i en kamp som teller så mye. Det er sterkt, og det viser hva som bor i dem. Det er en vanvittig erfaring å ta med seg videre, slår Rødevand fast.

Av Peter Tubaas