• Sjampanjejubel i garderoben etter kampen!

Bobler for bronse

13.04.16 // Om det ikke sprudlet ute på banen, så ble det rikelig kompensert for i garderoben, etter Glassverkets andre strake seriemedalje!

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket tok bronse, mens Skrim dessverre måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Det var fasiten etter siste serierunde i Drammenshallen onsdag kveld.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er godt å stå igjen med medalje. Vi har knivet i toppen lenge, så jeg hadde vært veldig skuffet om det ikke hadde blitt pallplass, smiler Line Bjørnsen, som ble kåret til banens beste spiller etter sine syv mål.

Bjørnsen fikk en pangstart med to skåringer på de to første minuttene mot Skrim, på det som etter hvert ble kantspillernes kamp i Drammenshallen.

– For meg var det veldig viktig å få de to kjappe målene. Det er alltid bra og komme godt i gang, og jeg er ganske fornøyd med egen innsats. Det var mye løping og kontringer i dag. Det passer oss kantene bra, sier Bjørnsen.

Glassverket ledet 15-10 til pause og vant til slutt 29-24. Også Hege Bakken Wahlquist skåret syv ganger mot Skrim.

– Det ble makspuls en god del ganger i løpet av kampen. Men det er det som er moro når vi er kanter, at vi får muligheten til å kontre en del. Men jeg skulle gjerne skåret på noen flere av de store sjansene mine, sier hun.

Byåsen gjorde jobben i Stavanger, så dermed ble det bronse på Glassverket. Det var stor stemning på banen da dommeren blåste av kampen og lagets andre medalje på to sesonger var et faktum.

– Det var kjempemoro med bronse. Nå har jeg medaljer med to farger. Jeg mangler bare den siste, sier Hege Bakken Wahlquist med et lurt smil.

For bursdagsbarnet Emilie Christensen ble kampen ekstra spesiell, og 23-åringen fikk bursagssang både på banen og i garderoben.

– Dette er den beste bursdagspresangen jeg har fått noen sinne, sier hun og peker på medaljen. – Vi må være kjempehappy for dette. Vi har tatt flere poeng enn i fjor, og det tar vi av oss hatten for. Vår prestasjon i år er bunnsolid, selv om vi irriterer oss over enkeltkamper, sier bergenseren.

For trener Kenneth Gabrielsen var det siste gang på sidelinjen i en seriekamp for Glassverket.

– Jeg er veldig fornøyd med bronse, og den har jentene gjort seg fortjent til. Jeg er mest opptatt av utvikling, og hvis vi måler det i poeng så har vi hat stigning hvert år. Da kan vi ikke klage, sier Gabrielsen.

Glassverket har levert en sesong med fire poeng mer enn rekordsesongen i fjor, samt cupfinale og en god prestasjon i sin første europacupsesong.

– Selv om vi mister en storspiller i Veronica Kristiansen i fjor og et av våre farligste angrepsvåpen i Jeanett Kristiansen i november, så har de andre jentene tatt kjempesteg i løpet av sesongen. Når jentene trener så godt måned etter måned, så blir det bra. Jeg er utrolig stolt av dem, sier Gabrielsen.

– Vi har blitt et veldig godt kollektiv, legger Emilie Christensen til. – Vi spiller hverandre gode. Og jeg er veldig stolt over å få være med på å ta denne bronsemedaljen her. Vi har et veldig bra team rundt oss også, som har en stor del av æren. Det er hard jobbing fra alle fra mandag til søndag, sier Christensen.

For Ane Landås Hovland ble det også spesielt ettersom hun skåret sine aller første eliteseriemål.

– Å, fytterakkern, det var gøy. Jeg har tenkt litt på det i det siste, at jeg har gått hele sesongen uten å få mål, så det var bra det kom i siste forsøket. Geir ba meg om litt ekstra innsats i skuddene mine i dag, så jeg bare klinte til, ler Ane Landås Hovland, som retter en takk til Line Ellertsen for begge innspillene som resulterte i mål.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – Skrim 29-24 (15-10/14-14)
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 4, Pia Narvesen 2, Emilie Christensen 2, Line Bjørnsen 7, Trine Bronsta 2, Hege Bakken Wahlquist 7, Ane Landås Hovland 2, Line Ellertsen 1, Eline Rikartsen, Marte Moen, Linn Andresen.