– Stort å få spille for Glassverket

11.04.16 // Asker-jenta Amalie Henriette Finrud Jøsendal (21) er klar til å ta ansvar på venstrekanten til Glassverket neste sesong.

Skrevet av petertu

Amalie Jøsendal avsluttet sesongen med Njård på søndag, og nå kan hun nesten ikke vente med å komme i gang i ny klubb.

– Ja, jeg gleder meg veldig nå. Det er stort å få denne muligheten. Det har vært målet mitt å få spille for et så bra lag. Det er noe jeg har drømt om lenge. Glassverket har vært i tankene mine de siste to sesongene, sier hun.

Hvalstad-jenta blir Glassverket-spiller offisielt 1. juni, men trente tre økter med sine fremtidige lagvenninner allerede i 2015. Hun tok selv initiativet til å komme på besøk.

– Ja, man må jo være frampå hvis man skal oppnå det man vil her i livet, smiler hun.

Den offensive innstillingen er også noe påtroppende hovedtrener Geir Oustorp har merket seg, og han ser fram til å få den nye venstrekanten om bord.

– Det er viktig for oss at hun har den indre drivkraften. At hun har så lyst å komme til oss, og lyst til å være med og satse, synes vi er veldig moro. Hun er treningsvillig, positiv og står på. Det er også veldig fint at hun er mer eller mindre en lokal spiller, sier han.

21-åringen fra Asker kjenner blant annet Tiril Günther Merg og Line Bjørnsen fra tida de gikk samtidig på NTG Bærum.

– Alt jeg har hørt om og sett av Glassverket har vært positivt – spillere, treningsmiljø, trenere og slike ting. Jeg ble raskt nysgjerrig på Glassverket og har også forhørt meg litt med Tiril. Det er naturligvis et godt lag, og det passer meg å spille for et lag i Drammen når jeg bor i Asker, sier Jøsendal.

Hun spilte på juniorlaget til Stabæk sammen med Tiril Günther Merg, før hun gikk til Njård for fire sesonger siden. Der startet hun med Spar-serie og 2. divisjon før det nå har blitt tre sesonger i 1. divisjon.

Amalie Jøsendal spilte mot Glassverket i Skjærgårdslekene i august (18-28), og i den kampen var det, passende nok, venstrekant Hege Bakken Wahlquist som stjal showet. I Glassverket skal Amalie Jøsendal nettopp prøve å «hoppe etter» årdølen, som har hatt en kjempesesong med 100 skårede mål allerede.

– Jeg kjenner litt på det presset. Hege er kjempegod, og jeg skal gjøre det jeg kan for å bli like god som henne. Men jeg må jo bare gjøre dette på min egen måte. Jeg må trene meg opp til eliteserienivå og finne min plass på laget. Forhåpentligvis vil jeg innfri forventningene, både mine egne og klubbens, sier hun.

Glassverkets nye venstrekant studerer matematikk og økonomi ved Universitetet i Oslo, men er ikke i tvil om hva som kommer først i tiden framover.

– Studiene er krevende, så jeg kommer nok til å nedprioritere det litt nå. Jeg kommer til å studere litt på deltid slik at jeg beholder plassen. Men jeg må gripe denne sjansen i Glassverket skikkelig når jeg først har fått den. Jeg vil ha fokus på håndballen nå. Skole kan jeg ta senere, sier hun.

Søndagens bortekamp mot Gjøvik endte med tap 30-34 for Njård. Dermed ble det en sjetteplass på osloklubben denne sesongen.

– Det blir naturligvis trist å forlate jentene i Njård. Jeg har hatt fire fine sesonger der og kommer til å savne dem. Det var veldig spesielt å gi dem beskjeden i garderoben i går, men samtidig en lykkelig lettelse. Nå er jeg veldig klar for å jobbe hardt for å realisere nye drømmer, sier hun.

Av Peter Tubaas