• Sofie Lillelien (th) reddet seieren for Glassverket 2 mot Gjerpen 2 søndag kveld. Her sammen med Anna Riakhina fra en tidligere kamp.

Avgjorde rett før slutt

10.04.16 // Glassverket 2 avsluttet sesongen i 2. divisjon på en perfekt, dramatisk måte.

Sofie Lillelien skåret fem ganger søndag kveld, deriblant kampens viktigste mål mot Gjerpen 2. Hun ble matchvinner da hun skåret 29-28-målet i årets siste seriekamp i 2. divisjon.

– Det var veldig bra av henne å sette den ballen og moro å avslutte kampen og sesongen på den måten, sier trener Espen Rødevand.

Gjerpen 2 fulgte Glassverket 2 som en skygge i hele kampen. Hjemmelaget ledet sjelden med mer enn ett eller to mål. Det stod 16-14 til pause i Glassverket idrettshall.

– Vi vant ballen med ett minutt igjen og spilte til passivt. Da tok vi timeout og satte opp Stine Opseth på skudd. Sofie vant returen og satte den i mål fra linja, forteller treneren.

Det var allerede klart at Glassverket 2 ble nummer fire i avdelingen, bak Pors, Fram og Hønefoss. Nå gjenstår den viktige finalehelgen i Lerøyserien om en knapp uke. Ungjentene fra Åskollen topper tabellen.

– Det var perfekt å få en kamp som den vi hadde i dag før vi går inn i den siste treningsuka. Det kan fort skje i helgen at vi er i samme situasjon, hvor vi er nødt til å få ett mål, så da er det godt at vi har fått trent på det, sier Rødevand.

Glassverket 2 er tilnærmet identisk med J18-laget som spiller i Lerøyserien, så de siste kampene har blitt brukt godt til å forberede seg til fellesrunden som arrangeres hjemme i Drammenshallen lørdag og søndag.

– Jeg synes vi spiller en god match framover i dag, selv om vi kanskje burde skåret noen flere mål. Vi kunne nok ha løst det litt bedre bakover, ved å være tidligere framme på skytterne. Det får vi jobbe litt med i uka som kommer. Men vi fikk øvd på en del ting vi trengte å øve på i dag, så det må vi være fornøyde med, sier junior elite-treneren.

Linn Andresen ble Glassverkets toppskårer med åtte mål, men måtte se seg slått av gjestenes Malin Lindstrøm med 10.

2. divisjon 1516: Glassverket 2 – Gjerpen 2 29-28 (16-14/13-14)
Glassverket 2: Silje Meese Johannessen, Marte Langeli, Ane Landås Hovland 2, Sofie Lillelien 5, Sofie Tangen Syvertsen, Ine Egeland 3, Pernille Hyggen 2, Anna Riakhina 4, Aino Lilleberg, Stine Opseth 4, Marte Moen 1, Linn Andresen 8, Nora Emilie Egge Johansen 8.

Av Peter Tubaas