• Ine Egeland skårer ett av sine ni mål mot Røyken og Hurum.

I rute til Lerøy-avslutningen

02.04.16 // Ine Egeland og Glassverket 2 tok en overbevisende seier borte mot Røyken og Hurum lørdag ettermiddag.

Spikkestad (glassverketelite.no): Glassverket 2 vant 29-11 mot vertene i Spikkestad og Ine Egeland ble kampens toppskårer med ni mål.

– Jeg hadde ikke forventet det, men det er veldig gøy å få det til. Jeg er fornøyd med både egen innsats og lagets. Det var litt surr til tider, men vi vinner jo med 18 mål til slutt, sier Ine Egeland til glassverketelite.no.

Det tok fem minutter før hjemmelaget skåret kampens første mål. Men så fulgte Ane Landås Hovland opp med tre på rad for bortelaget. Det stod 12-7 til de lilla til pause. I andre omgang stengte Glassverkets solide målvakter, Thea Pedersen og Marte Langeli, helt igjen og slapp ikke inn mer enn fire mål.

– Å slippe inn så lite som elleve mål i en kamp er ikke dårlig. Men jeg hadde egentlig ikke forventet at vi skulle vinne med så store sifre. Vi visste vi måte gi alt for å vinne denne kampen også, sier Egeland.

Det er fortsatt én kamp igjen i årets 2. divisjon og vinner Glassverket 2 den, så blir laget nummer fire. Men nesten enda viktigere er det som skal skje om to uker, avslutningen av årets Lerøysesong. Og Glassverkets ungjenter topper tabellen før finalerunden.

– Det er det vi trener mot hele tiden nå. Og dette var god opplading til den siste Lerøy-runden. Vi er naturligvis spente på den, men vi trener mye og godt og vil være godt forberedt, sier Egeland.

Trener Espen Rødevand var også fornøyd med innsatsen til Svelvik-jenta, som har slitt mye med skader denne sesongen.

– Det var gøy å se Ine i dag. Nå er hun virkelig tilbake der hun var før hun ble skadet. Dette er den beste kampen hennes til nå. Og det kommer av at vi har vært tålmodig med henne og ikke presset på for mye. Det er perfekt å få henne i form før Lerøy-avslutningen. Alt fokuset vårt er rettet mot det, nå som 2. divisjon og J18 er avklart, sier han.

Pors er allerede serievinner i 2. divisjon, mens dagens motstander, Røyken og Hurum, fortsatt ligger sist på tabellen.

– Dette ble en fin gjennomkjøring hvor vi fikk testet ut mye både bakover og framover. Det er alltid skummelt mot antatt dårligere motstand, at det er en fare for at man slipper seg ned. Men jeg synes vi gjennomfører veldig bra. Alle får spille og mange kommer på skåringslisten, sier Espen Rødevand.

Fra elitelaget spilte Ane Landås Hovland, Marte Langeli og Eline Rikartsen.

2. divisjon 1516: Røyken og Hurum – Glassverket 2 11-29 (7-12/4-17)
Glassverket 2: Thea Pedersen, Marte Langeli, Nora Egge Johansen 2, Ane Landås Hovland 5, Matilde Johansen 1, Sofie Lillelien 1, Andrea Charlotte Borge, Leona Williams 1, Ine Egeland 9, Pernille Hyggen 1, Anna Riakhina, Aino Lilleberg 3, Linn Andresen 4, Eline Rikartsen 2.

Av Peter Tubaas