• Anna Riakhina på vei inn på banen før kampen mot Larvik.

Våkenatt etter sjokkuttaket

31.03.16 // Hvis du synes det var en spiller som smilte litt ekstra på oppvarmingen før kampen mot Larvik, så var det trolig Anna Riakhina.

På onsdag var Anna Riakhina nemlig i troppen i forbindelse med en A-lagskamp for aller første gang. Ikke rart hun var et eneste stort glis i Drammenshallen.

– Ja, det var veldig gøy å være med. Man drømmer jo om å være med de store en dag. Dette er veldig stort, og vi møtte jo et av verdens beste lag, smilte Anna Riakhina etter kampen mot Larvik.

18-åringen er en del av Glassverkets junior elite-satsing og trener i blant med A-laget. Hun fikk beskjeden da troppen ble tatt ut etter treningen på tirsdag.

– Jeg ble veldig overrasket da navnet mitt ble ropt opp. Jeg hadde vært på med spillermøtet også, men tenkte det bare var for at jeg skulle lære litt. Men så fikk jeg være med, og da ble pulsen høy, for å si det sånn, smiler bakspilleren.

Riakhina har slitt med en albueskade store deler av sesongen og gjorde comeback i 2. divisjon i januar. Siden har det gått slag i slag, og når man får servert et slik laguttak, er det ikke lett å få senket adrenalinnivået.

– Det ble ikke så mye søvn den natta. Jeg lå og tenkte på kampen. Jeg var spent, men mest av alt kjempeglad. Jeg hadde ikke sett for meg dette tidligere i sesongen. Det var en veldig stor opptur, sier hun.

Hun kom ikke nærmere en Grundigliga-debut enn oppvarmingen før kampen og i pausen denne gangen. Men når debuten kunne kommet i en toppkamp foran mer enn 1200 tilskuere og direktesendt på Eurosport Norge, så kriblet det litt ekstra.

– Man sitter på benken og er skikkelig nervøs, men vil jo gjerne prøve seg også. Jeg forstår at jeg ikke ble brukt i den kampen. Men for meg er det stort bare å få være med i troppen, så jeg er veldig fornøyd. Det var lærerikt, sier hun.

Av Peter Tubaas