• Martina Thörn i aksjon mot Larvik onsdag kveld.

Fikk seg en på nesa

30.03.16 // Martina Thörn og Glassverket måtte se Larvik sikre seg sitt 12. seriemesterskap på rad i Drammenshallen onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det ble ganske raskt klart at Larvik var i det umulige hjørnet, og Glassverket kunne ikke hindre gjestene fra Vestfold i å bli seriemestere med sifrene 18-27 onsdag kveld.

– Det er klart vi er skuffet. Både jeg og resten av laget kunne levert en bedre kamp og være nærmere Larvik enn ni mål. Vi var ikke på vårt beste i dag. Det kunne alle se. Men det er Larvik som gjør det med oss. Det var ingenting i veien med innstillingen før kampen. Alle ville vinne, sier Martina Thörn.

Målvakten var Glassverkets beste spiller og holdt de lilla inne i kampen med en høy redningsprosent. Men timålsskårer Nora Mørk var ikke til stoppe.

– Det ble lekestue for henne i dag, når hun får så mye rom. Dette er den beste matchen jeg har møtt henne i, sier Thörn.

Etter tre minutter i andre omgang fikk hun seg en rett på nesa fra søsteren Thea Mørk, slik at hun måtte få behandling av Glassverkets Sissel Gulaker Sandstrøm, fra Drammen Sportsklinikk.

– Ja, den satt midt i ansiktet. Jeg ble litt groggy i hodet, og det er lenge siden jeg har blødd neseblod. Men det var naturligvis ikke med vilje. Hun vendte kjapt samtidig som jeg kom ut, så hun så vel ikke helt hvor hun skjøt, sier Thörn.

Og svensken ville fortsette å spille, så med en bomullsdott i nesa reddet hun like godt neste ball uten å ta et opphold på benken. Til pause hadde imidlertid Larvik gått til en ledelse 15-8, og mye var avgjort. Glassverket ledet én gang i kampen, det var da Tiril Günther Merg hamret inn 1-0 etter knappe to minutter.

– Ingen forventet at vi skulle vinne, men vi forventet av oss selv at vi skulle gi alt og gjørde det vi har avtalt, og jeg synes vi klarer det i store perioder. Noen ganger glipper vi, men sånn er det jo mot Larvik, sier Tiril Günther Merg

Etter kampen jublet Larvik-spillerne for seriemesterskap nummer tolv på rad, mens Glassverket-spillerne hang med hodet.

– Vi gratulerer selvsagt Larvik med seriegullet, men det skulle jo egentlig bare mange at de vinner med det laget. De er gode, sier Günther Merg.

Kampfakta: Glassverket – Larvik 18-27 (8-15/10-12)
Grundigligaen 1516, Drammenshallen (Drammen), onsdag 30. mars 2016, kl 20.00.
Tilskuere: 1278
Glassverket: Guro Rundbråten, Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 5, Tiril Günther Merg 2, Monica Iversen, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 3, Pia Narvesen 1, Emilie Christensen 2, Trine Bronsta, Line Ellertsen.
Gule kort: Glassverket 2, Larvik 3
Tominuttere: Glassverket 2, Larvik 1

Av Peter Tubaas