• Ane Landås Hovland og hennes LK98 tapte for Russland søndag (arkivfoto).

Tråkket Russland på tærne – en stund

20.03.16 // Ane Landås Hovland og resten av LK98 viste muskler i starten, men etter hvert var det de sterke russiske jentene som festet grepet om kampen.

Det startet veldig godt for det norske ungdomslandslaget, LK98, som ledet mot russerne til drøyt halvspilt første omgang i Århus søndag. Men utover i kampen var det ingen tvil, og Russland vant til slutt 31-22.

– De første 20 minuttene våre var ekstremt bra. Jeg synes egentlig ikke vi er ni mål dårligere i dag. Men de ble litt for store og sterke for oss. Vi var ikke så veldig overrasket over nivået deres. De ble tross alt nummer to i EM og spilte uavgjort mot europamester Danmark i går, sier Ane Landås Hovland.

Glassverket-talentet satt på benken lørdag, men fikk som planlagt mye spilletid søndag – og synes det gikk greit.

– Jeg synes det jeg presterte var «innafor». Jeg er fornøyd, spesielt med forsvarsspillet mitt. Det har jeg jobbet mye med. Jeg ble kanskje litt passiv framover. Jeg ble litt liten der, rett og slett. Men jeg synes jeg kom greit fra det totalt sett, resonnerer Ane Landås Hovland, som skåret ett mål mot Russland.

LK98 har også brukt Synne Fossheim og Hulda Spurkland på linja under turneringen i Danmark. Dersom troppen skal reduseres til to linjespillere i fremtiden blir det en vanskelig beslutning for lagledelsen.

– Ja, det er ganske jevnt, tror jeg. De to er to gode veldig linjespillere, som vil være med like mye som meg, så det blir en tøff kamp framover. Men jeg håper at de kan ta med alle tre, sier Landås Hovland.

Line Ellertsen skåret to ganger for LK98 søndag. Det norske ungdomslandslaget reiser hjem fra Danmark søndag kveld.

Av Peter Tubaas