• Kenneth Gabrielsen leder LK98 sammen med Vigdis Holmeset (arkivfoto).

LK98 slo hardt tilbake

19.03.16 // LK98 leverte en aldri så liten maktdemonstrasjon mot Romania i den andre kampen i firenasjonersturneringen i Danmark. Seier også til Kari Brattset og A-landslaget i kveld.

Skrevet av petertu

Det norske ungdomslandslaget fikk en ordentlig revansje etter braktapet mot Danmark da de vant 32-20 mot EM-firer Romania i Ebeltoft lørdag ettermiddag.

– Men i dag var vi skikkelig gode. Det var stor forskjell fra kampen mot Danmark. Romania er nok litt dårligere enn danskene, men manglet ingen spillere fra laget som spilte bronsefinale i EM i høst, forteller LK98- og Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi var litt overrasket over at det var så mye som ikke fungerte mot Danmark, for det var ingenting som skulle tilsi det på forhånd. Men sånn er jo idrett i blant. I dag fikk vi satt forsvaret litt bedre fra start, i tillegg til at vi hadde litt mer is i magen i angrep og dermed kom til bedre sjanser, legger treneren til.

Av Glassverket-spillerne var kun Line Ellertsen på banen for Norge. Hun skåret fire mål og hadde et tosifret antall assister.

– Hun og mange andre jobbet mye én og én mot Danmark. I dag tok hun både egne valg og jobbet kollektivt godt i tillegg. Hun var flink til å sette opp andre spillere slik at de fikk gode muligheter. Det var rett og slett en veldig god kamp av Line, sier Gabrielsen.

Ane Landås Hovland måtte sitte på benken under hele kampen, men det var planlagt.

– Vi har tre linjespillere, så de får én hovedkamp hver her nede. På fredag spilte Synne Fossheim mest, mens Hulda Spurkland spilte mesteparten av kampen i dag. I morgen er det Ane sin tur, forteller Gabrielsen.

A-landslagsseirer til Norge og Sverige

Kari Brattset spilte sin andre A-landskamp lørdag. Hun spilte de siste syv minuttene av første omgang i og de siste tre av andre omgang, i en kamp hvor Norge til slutt vant 32-26. Det nærmeste Brattset kom skåring var et tverrliggerskudd etter 27 minutter.

I Russland ble Martina Thörns Sverige OL-klare etter 30-24 mot Polen, dog uten Glassverket-spillere i troppen.

Av Peter Tubaas