• Det gikk ikke veien for Line Ellertsen (nr. 8) og LK98 fredag kveld (arkivfoto).

Tøff start for LK98 i Danmark

18.03.16 // De regjerende europamesterne ble for tøffe for Norge i den første kampen i firenasjonersturneringen i Danmark.

Skrevet av petertu

Glassverket-spillerne Ane Landås Hovland og Line Ellertsen var begge på banen for LK98 i Randers fredag kveld, men Norge måtte se seg slått 25-14 av vertsnasjonen Danmark.

– Det var en skikkelig dårlig match. Jeg tror vi alle kom til kampen med for høye skuldre og litt feil fokus, og da ble Danmark for sterke for oss, sier Line Ellertsen til glassverketelite.no.

Norge lå under 1-7 tidlig i kampen, og da blir det vanskelig mot en så god motstander. LK98 hevet seg noe, men klarte aldri å komme seg helt til hektene etter sjokkstarten.

– For min egen del synes jeg ingenting var bra i dag, men det var andre som stod fram, som Henny Reistad som skåret sju mål. Det var bra, sier Ellertsen.

– Selv fikk jeg et spark i baken med tanke på hva jeg må bli bedre på til i morgen. Jeg må blant annet justere meg i forhold til skudd og finter, legger hun til.

Ellertsen skåret to mål for Norge, mens Landås Hovland skåret ett.

– Vi skal snu dette til i morgen. Vi har fortsatt god stemning i gruppa. Det er et godt utgangspunkt, sier Ane Landås Hovland.

Lørdag møter juniorene Romania, før Russland er motstander i den siste kampen på søndag. Dessverre streames ikke kampene fra turneringen i Danmark.

– Takk og lov for det i dag. Det var ikke noe å vise frem, konstaterer Ellertsen.

Thörn på tribunen

Sverige vant solid 41-20 mot Mexico i OL-kvalifiseringen i Russland fredag kveld, men uten Glassverkets Martina Thörn i troppen. Før kampene skulle troppen reduseres fra 18 til 16, og hun var forberedt på at hun måtte se på fra tribunen. Det gjelder også i morgendagens kamp mot Polen (kl. 14.00).

– Jeg er faktisk ikke så skuffet over det. Jeg er uansett med og føler meg som en del av laget. Jeg er med på alle forberedelser inn mot matchene, så dette er en fin erfaring for meg. Men jeg håper selvsagt på sjansen på søndag, sier hun.

Selv om Sverige vant stort var det ikke en spesielt underholdende match i Russland i kveld.

– Det var ingen kul match å sitte og se på. Mexico var ikke gode, og vi var faktisk ikke så gode vi heller, til tross for at vi vant så stort.

Av Peter Tubaas