• Kari Brattset skjøt villig vekk i A-landslagsdebuten mot Tyskland (Foto: Svein André Svendsen).

To mål i strålende landslagsdebut

17.03.16 // Drakt nummer 13 betydde bare lykke for Kari Brattset, som avsluttet hyppig i sin første kamp for det norske A-landslaget.

Skrevet av petertu

Ti minutter ut i andre omgang i 35-28-kampen mot Tyskland satte Heidi Løke seg på benken og Glassverkets Kari Brattset entret banen.

– Det var utrolig gøy. Jeg har gledet meg til å få komme på banen siden jeg ble hentet inn, så det var stort. Og det var naturligvis gøy å vinne, sier Brattset til glassverketelite.no.

Brattset satt på benken under hele kampen mot Romania på søndag, men i den første kampen i firenasjonersturneringen i Follo ble det hennes tur.

– Det er jo en drøm som gikk i oppfyllelse i dag. Jeg tenkte ikke på det da jeg løp ut på banen. Da tenkte jeg bare at det var en vanlig kamp, men var en sjanse jeg har ventet på og håpet på, sier Glassverket-spilleren.

På tribunen i Follotrykk Arena, som jo ikke er så veldig langt hjemmefra for østfoldingen, var det også flust med venner og kjente.

– Jeg må virkelig takke for den støtten jeg fikk fra dem. Det var virkelig stas at så mange ville komme og se de første minuttene mine med norsk landslagsdrakt, sier 25-åringen.

Brattset fikk totalt seks avslutninger og skåret på to av dem. Hun lot seg ikke stresse av at hun startet med tre bom. To baller gikk i stolpen, mens en gikk utenfor i løpet av fire minutter.

– Jeg ble litt irritert på meg selv, men tenkte bare at jeg måtte skåre på neste. Så jeg er glad jeg fikk skåret et par ganger til slutt, så det ble en god opplevelse. Jeg får vel være ganske fornøyd med kampen, spesielt at jeg kom til så mange muligheter, sier hun.

I det 19. minuttet satt hennes aller første landslagsmål i kassa. Hun fikk innspillet fra Nora Mørk og sendte Norge opp i 29-25. Det andre målet hennes kom etter 25 minutter da hun snappet ballen etter en retur fra keeper.

Kari Brattset fikk utelukkende positiv omtale etter sin første opptreden i A-landslagstrøya, både fra kommentatorer, håndballeksperter og ikke minst fra sjefen sjøl.

– Kari er en helt annerledes linjespiller enn Heidi. Hun er veldig på gang. Hun har hatt en fantastisk utvikling gjennom de siste par årene spesielt. Hun har jobbe knallhardt både med håndballbiten og med fysikken og det ser vi mer og mer av på banen, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV Norge.

Kampen framover står om en plass i OL-troppen til Norge. Brattset har kanskje kommet et lite skritt nærmere.

– Jeg synes Kari Brattset leverte en god søknad, sier Ole Gustav Gjekstad.

Av Peter Tubaas