• Anna Riakhina viste fine takter, men Hønefoss ble for sterke mot Glassverket 2 (arkivfoto).

Fikk juling av Hønefoss

16.03.16 // Et rekordungt Glassverket 2 fikk det tøft borte mot sterke og litt mer rutinerte Hønefoss på bortebane onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Hønefoss slo Glassverket 2 hele 41-21 i kveldens kamp på Ringerike.

– Vi må vel kunne si at vi fikk juling når vi taper med 20 mål. Det er heldigvis sjelden kost, men det må vi tåle, og vi skal naturligvis reise oss, sier offensiv Espen Rødevand.

Hønefoss var effektive og spilte fin håndball. De ledet 5-0 før Glassverket skåret sitt første. Bortelaget stilte sitt yngste lag for sesongen.

– De var rett og slett mye bedre enn oss. De skåret to mål for hvert mål vi skåret. De er mer rutinerte og straffer oss på slurvefeil. Vi klarte ikke å stå imot i noen faser av kampen, sier treneren.

Linn Andresen ble Glassverkets toppskårer med syv mål, mens Anna Riakhina var hakk i hæl med seks. Glassverket 2 manglet målgarantistene Ane Landås Hovland og Line Ellertsen som reiste på LK98-samling på tirsdag, pluss flere spillere som var utilgjengelig på grunn av sykdom.

– I dag hadde vi et lag som ikke har spilt så mye sammen. Flere har nettopp kommet tilbake etter skade, pluss at vi hadde med oss tre 99-spillere som ikke har fått trent så mye med oss. Det gjør oss litt utrygge. Og når vi har en dårlig dag og Hønefoss en god, er det ikke rart at det blir forskjell på lagene, sier Rødevand.

16-åringen Marte Mina Gravdal debuterte for seniorlaget i denne kampen og skåret to mål fra strek. Thea Pedersen stod hele kampen i mål.

På fredag skal hovedsakelig de samme spillerne i aksjon i den siste kampen før påske, men da er det i 18-årsserien. Neste 2. divisjonskamp er etter påske.

Kampfakta: Hønefoss – Glassverket 2 41-21 (21-10)
Glassverket 2: Thea Pedersen, Nora Egge Johansen 2, Marie Hatten, Sofie Tangen Syvertsen 1, Ida Gundhus Alexandersson, Anna Riakhina 6, Marte Søberg Moen, Linn Andresen 7, Martine Håkonsen 3, Marte Lillejord, Marte Mina Gravdal 2.

Av Peter Tubaas