• Martina Thörn leverte varene i sin første kamp for Sverige (arkivfoto).

Thörn fikk sin første offisielle landskamp

15.03.16 // Martina Thörn spilte sin første ordentlige landskamp for Sverige, og Hege Bakken Wahlquist var i aksjon for rekruttlandslaget tirsdag kveld.

Skrevet av petertu

Martina Thörn spilte cirka 20 minutter da Sverige slo Romania 32-29 på hjemmebane i Kristianstad, generalprøven før avreise til OL-kvalifisering i Russland.

– Vi er absolutt klare for kvalet nå. Alle fikk spille i dag og det var mye glede i troppen. Det tar vi med oss videre, sier en fornøyd Thörn.

Hun fikk altså fikk sin debut for Sverige, hvis vi ser bort fra de uoffsielle landskampene hun spilte på sin første samling i oktober. Mot Romania startet det med en ball rett i trynet.

– Jeg fikk den midt i øyet. Jeg kommer i hvert fall til å huske min aller første redning på landslaget, ler Thörn.

Hun spilte de ti siste minuttene av første og de ti første av andre omgang, i løpet av den tiden reddet fem baller og slapp inn ni mål. Hun delte målvaktsjobben med Filippa Idehn og Johanna Bundsen.

– Jeg synes vi tre stod ganske jevnt i dag. Ingen stod spesielt mye bedre enn de andre. Selv er jeg ganske fornøyd med egen innsats. Man vil jo alltid mer, men til å være min første landskamp og med masse sommerfugler i magen, så var det vel okei, sier hun.

Onsdag morgen reiser svenskene til Russland for å spille OL-kvalifisering. Alle blir med østover, men før kampene mot Mexico, Polen og Russland skal troppen reduseres til 16 spillere.

– Jeg vet ennå ikke om jeg blir tatt ut. Det er jo en mulighet for at de reduserer fra tre til to keepere. Men det er også lov å gjøre to bytter i løpet av kvalifiseringen, opplyser Thörn.

Seier til Hege Bakken Wahlquist og rekruttlandslaget

Hege Bakken Wahlquist skåret tre ganger da rekruttlandslaget til Norge vant en dramatisk kamp 29-28 i Trencin tirsdag kveld. Slovakia ledet med ett cirka ett minutt før slutt, men Norge rakk å skåre to ganger og Hege Løken satte inn vinnermålet.

– Det var veldig gøy å spille og god stemning i hallen. Jeg synes vi hadde en del gode angrep hvor vi spilte hverandre gode og hadde tålmodighet med ballen, slik at vi kom til gode sjanser. Men vi hadde også noen perioder hvor vi rotet litt og mistet ballen, oppsummerer Bakken Wahlquist.

Det hadde kanskje ikke trengt å bli fullt så spennende om forsvarsspillet hadde vært hakket hvassere.

– Vi kunne nok vært litt mer aggressive i forsvar. Men vi hadde en del gode perioder bakover også, spesielt etter at forsvarstreneren hadde gitt oss noen gode råd, sier Bakken Wahlquist.

Årdølen skåret tre ganger i løpet av de to ganger 15 minuttene hun spilte.

– Jeg er sånn passe fornøyd med egen innsats, og det viktigste var jo at vi vant. Da må vi være fornøyde. Slovakia var gode og de gjorde det vanskelig for oss med farten sin, sier Glassverket-spilleren.

Se klipp fra kampen her.

Av Peter Tubaas