• Målfarlige venninner: Ane Landås Hovland og Line Ellertsen skåret 15 mål i kveld (arkivfoto).

Viste landslagsform

11.03.16 // Ane Landås Hovland og Line Ellertsen skåret 15 av 31 mål da Ramnes ble slått 31-24 i Glassverket-hallen fredag kveld.

Skrevet av petertu

Det tok litt tid før Glassverket 2 klarte å riste av seg Ramnes på hjemmebane fredag kveld, men de lilla festet grepet etter en jevn første omgang og gikk til pause med 13-10.

– Vi kom ganske godt i gang og følte vi hadde god kontroll i hele kampen. Årsaken til det er at vi står så godt bakover. De sjansene de kom til var ikke så gode som de vi kom til, synes trener Espen Rødevand.

Etter pause økte glassverket ledelsen, men slapp Ramnes innpå seg når det var rundt ti minutter igjen. Da var ledelsen bare fire mål. Men så satte Glassverket inn nødestøtet mot vestfoldingene.

– De hadde en veldig god keeper som stoppet en del gode forsøk fra oss, men jeg var sikker på at når det løsnet så ville vi vinne ganske greit, og det stemte. Men vi gjorde det litt mer spennende enn nødvendig siste delen av andre omgang, sier treneren.

Fra elitelaget stod Marte Langeli hele kampen for Glassverket 2, gjorde en god jobb og fikk viktig kamptrening. Eline Rikartsen skåret tre ganger. Ane Landås Hovland ble Glassverkets toppskårer og delt toppskårer i kampen med åtte mål. Landslagskollega Line Ellertsen var ikke stort dårligere med syv.

– Begge viser at de er i god form før samlinga de skal på neste uke, både Ane og Line var gode i dag, sier Rødevand om de to LK98-spillerne.

Dagen før kampen hadde Glassverket 2 fått forfall fra en rekke spillere, deriblant Matilde Johansen, Ine Egeland og Sofie Lillelien på grunn av sykdom.

– Det var en utfordring å få så mange forfall så tett opptil kamp. Jeg var spent på hvordan vi skulle løse det med bare fire bakspillere, men de som kom stod på og jobbet hardt. Det ga resultater, sier Glassverkets juniortrener.

Allerede lørdag kl 16.00 er neste kamp for Glassverket 2, hjemme mot Vikersund.

2. divisjon: Glassverket 2 – Ramnes 31-24 (13-10/18-14)
Glassverket 2: Marte Langeli, Nora Egge Johansen 2, Ane Landås Hovland 8, Sofie Tangen Syvertsen, Eline Rikartsen 3, Anna Riakhina 3, Aino Bråten Lilleberg 3, Linn Andresen 5, Line Ellertsen 7, Ida Gundhus Alexandersson.

Av Peter Tubaas