• Kristin Nørstebø, Kari Brattset og Jeanett Kristiansen går til Vipers. Bildet er fra europacup i Serbia i november.

Tre spillere går til Vipers

08.03.16 // Nå er det altså offisielt: Kristin Nørstebø, Kari Brattset og Jeanett Kristiansen spiller for Vipers neste sesong.

Skrevet av petertu

Det har allerede vært rapportert i en rekke medier, men i Kristiansand på mandag ble de tre Glassverket-profiler presentert som nye Vipers-spillere, fra og med neste sesong av.

– Det blir veldig vemodig å reise fra et så godt miljø. Jeg er utrolig takknemlig for det jeg har fått oppleve her og har ikke angret ett sekund på at jeg gikk til Glassverket. Samtidig blir Vipers veldig spennende. Jeg følte tiden var inne for å gripe en ny mulighet, sier Kristin Nørstebø.

Hun har vært tre sesonger i Glassverket og lagvenninne og ”samboer” Kari Brattset har spilt i lilla i to sesonger.

– Det blir kjempetrist og veldig rart å forlate Glassverket. Akkurat nå føles det ut som det er lenge til. Det har vært utrolig bra her, og jeg er glad det er noen måneder igjen. Jeg vil liksom ikke tenke på det, sier Kari Brattset.

Men alt blir ikke nytt for de tre, som får Kenneth Gabrielsen som trener i sesongene som kommer.

– Jeg føler at Kenneth har gjort meg til den spilleren jeg er i dag. Jeg har hatt han som trener i nesten alle år, og når det ble en mulighet i Vipers, så var det naturligvis interessant, sier Jeanett Kristiansen.

– Jeg synes også det er hyggelig at jeg kommer litt nærmere familien min i Egersund og at jeg fortsatt ikke har så lang vei hjem til Drammen, sier hun.

For alle tre har det vært en rekke andre klubber inne i bildet, både norske og utenlandske.

– Det har vært en krevende prosess, så jeg tror alle synes det er greit at det endelig er offisielt, sier Kristin Nørstebø, som også er glad for at brikkene har begynt å falle på plass for Glassverket.

– Ingenting gleder meg mer. Jeg synes det ser veldig bra ut, og er glad for at det satses for fullt. Jeg ble veldig glad da jeg hørte om de nye navnene for et par uker siden. Det er veldig gode spillere, sier hun.

For både Kari Brattset og Kristin Nørstebø passet et klubbytte godt i forhold til studiesituasjonen. Nørstebø skal skrive masteroppgave og kan gjøre det hvor som helst, og Kari Brattset avslutter osteopatistudiene til våren og vurderer å begynne å jobbe.

– Selv om jeg har trivdes veldig godt her, så har jeg vært tilknyttet Oslo-området i fire år og var klar for å flytte på meg og prøve noe nytt. Når denne muligheten kom opp, måtte jeg jo vurdere den. Vipers har mye spennende på gang, og det lokker jo litt med den store interessen der nede, sier Brattset.

Jeanett Kristiansen har allerede forlatt Glassverket en gang tidligere. For tre år siden gikk hun til Larvik, hvor hun var én sesong.

– Men det blir veldig rart å forlate Glassverket, like rart som første gangen, sier hun. På Sørlandet venter bløde konsontanter og landets mest tallrike og trolig også mest entusiastiske hjemmepublikum, men ingen av de får noen konsentrasjonsvansker av at det nå blir kjent for alle at de går til ny klubb.

– Nei, tvert imot. Vi er nok mer gira enn noen gang. Nå tror jeg vi kan få lagt temaet til side fram til vi skal begynne å tenke på ny sesong, sier Kari Brattset.

– Det var akkurat like vanskelig å gå fra Stabæk til Glassverket i sin tid. Det viste seg å være et riktig valg. Og tida i Glassverket ble akkurat så bra som jeg håpet på, kanskje enda litt bedre. Nå gleder jeg meg bare til de siste månedene med jentene, legger Kristin Nørstebø til.

Av Peter Tubaas