• Line Bjørnsen jubler over sitt første av åtte mål mot Halden.

Skjøt Glassverket til sølvplass

06.03.16 // Line Bjørnsen satte ny personlig rekord med åtte mål da Glassverket tok en solid borteseier mot Halden.

Skrevet av petertu

Rakkestad (glassverketelite.no): Kantspillerne førte an i det som ble en solid 27-20-seier mot Halden. Da Byåsen avga poeng mot Vipers, snek Glassverket seg foran på innbyrdes.

– Det var utrolig deilig å få den seieren før pausen og gøy at vi gikk opp på andreplass. Vi har jo Larvik igjen, men nå har vi i hvert fall fortsatt mulighet til medalje. Jeg har aldri fått medalje i serien, bare masse fjerdeplasser, sier Line Bjørnsen.

Glassverket skåret på tolv kontringer mot Halden. Bjørnsen satte fem av dem og forbedret sin egen målrekord i en seriekamp for Glassverket fra seks til åtte mål.

– Det var veldig kjekt å få så mange mål. Jeg bommet litt også, så jeg må være fornøyd med åtte. Det var spesielt gøy å kontre inn en del av målene i dag. Det er egentlig de morsomste målene, sier hun.

– Line Bjørnsen var kanongod, men det er ingen overraskelse. Vi jobber vanvittig bra bakover, og da blir det mye kontringer som hun og de andre var flinke til å utnytte. Jeg er veldig imponert over hvordan lagmaskineriet Glassverket leverer varene her i dag, sier Gabrielsen.

Glassverket ledet 5-0 etter syv minutter og Halden skåret først etter drøye åtte minutter. Til pause stod det 16-9. Martina Thörn hadde en imponerende redningsprosent på 55. I andre omgang hadde Guro Rundbråten sterke 45.

– Vi satte standarden fra start. Det var veldig deilig at vi hadde kontroll hele kampen. Vi stod veldig bra i forsvar og hadde gode målvakter, da kommer også kontringene, sier Bjørnsen som ble kåret til banens beste.

Glassverket bare fortsatte der de slapp i andre omgang og var aldri truet, men seieren kunne vært større om de hadde vært litt bedre fra syvmeteren. Hege Bakken Wahlquist, Line Bjørnsen, Line Ellertsen og Trine Bronsta bommet på samtlige fire forsøk fra straffemerket.

– Det er altfor dårlig av oss. Jeg tror jeg aldri har opplevd at man bommer på alle syvmeterne i en kamp før. Keeperen var god, men straffe bør være mål, sier Hege Bakken Wahlquist, som imidlertid skåret fire ganger på kontringer og to fra kant.

På bursdagen til påtroppende hovedtrener Geir Oustorp vant Glassverket sin syvende kamp på rad, og det er den nest beste seiersrekken etter åtte på rad høsten 2014.

– Dette var bunnsolid av oss og en veldig bra gjennomkjøring i en kamp hvor vi hadde en del småsykdom og usikkerhet om hvem som kunne spille. At vi klarer å vinne så overbevisende da, det er veldig bra, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Kampfakta: Halden – Glassverket 20-27 (9-16/11-11)
Grundigligaen 1516, Rakkestadhallen (Rakkestad), søndag 6. mars 2016
Tilskuere: 436
Glassverket: Martina Thörn, Guro Rundbråten, Charlotte Aasbø, Hege Bakken Wahlquist 6, Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Line Bjørnsen 8, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 3, Pia Narvesen 1, Line Ellertsen 3, Emilie Christensen 3, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen.
Gule kort: Halden Glassverket.
Tominuttere: Halden Glassverket 1.
Av Peter Tubaas