• Kari Brattset (midten) i prat med Haldens Martine Moen og Malene Staal før hjemmekampen i november.

– Halden er bedre enn i fjor

05.03.16 // Bortekampen mot Halden er en av sesongens vanskeligste, og Glassverket må være maksimalt skjerpet, mener treneren.

Skrevet av petertu

Glassverket spiller sin tredje kamp på åtte dager borte mot Halden på søndag. Men selv ikke etter maktdemonstrasjonen mot Sola forventer treneren at dette skal gå på skinner.

– Alle kamper er en utfordring, men det er noen bortekamper som er ekstra vanskelige. Denne er faktisk på nivå med Tertnes, Byåsen og Larvik. Vi må være maksimalt skjerpet, men leverer vi opp mot det vi kan, blir vi leie å slå, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Det er ikke bare en vanlig bortekamp, for den går til og med i en helt ny hall for de fleste Glassverket-spillerne, Rakkestadhallen. Halden har spilt flere serie- og europacupkamper i nabobyen som ligger litt lenger nord, i indre Østfold.

– Jeg er litt usikker på om jeg har vært der selv også. Men jeg er helt sikker på at det blir bra stemning, med mye folk og fulle tribuner. Det blir en tøff duell, for Halden er bedre enn i fjor, sier Gabrielsen.

Halden hadde vært for fullt med i medaljekampen hvis ikke det var for tre tap på rad i det siste. Mot Sola for en uke siden ledet østfoldingene med seks mål da det gjensto 15 minutter. Likevel vant Sola med ett mål.

– Det var en overraskelse, for Halden er et godt lag med en fin struktur i laget. De har en utrolig god backrekke med Anette Helene Hansen, Malene Staal og Martine Moen. Hanne Frandsen er også en veldig god målvakt. De er gode på alle plasser, sier Gabrielsen.

Glassverket vant i Remmenhallen for et drøyt år siden, men tapte mot Halden hjemme i en kamp hvor de lilla likevel sikret seg sølvet i serien.

– Det er viktig at vi bygger videre på den gode kampen mot Sola. Vi har forberedt oss godt og gleder oss til kamp på søndag, sier Kenneth Gabrielsen.

Opplading og kampmat er Glassverket så heldig å få ta på hjemgården til Kari Brattset i Varteig, som ligger 20 minutters kjøring unna Rakkestadhallen.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Halden: T-T-T-S-S
Glassverket : S-S-S-S-S
Siste kamp først.

Tidligere kamper mot Halden:
2015 4/11 S 30-21 (GL, Drammenshallen)
2015 28/3 T 23-25 (GL, Drammenshallen)
2015 7/1 S 26-18 (GL, Remmenhallen)
2014 30/8 S 35-22 (TR, Drammenshallen)