• Linn Andresen og Line Ellertsen var sentrale da det skulle avgjøres mot Sola.

Deilige seierstårer etter vanvittig drama

05.03.16 // Det ble et ellevilt drama da Glassverket avgjorde i sluttsekundene mot Sola og tok sin tiende strake seier i Lerøyserien.

Skrevet av petertu

Nordstrand (glassverketelite.no): Tårene trillet hos samtlige etter at Linn Andresen satte den avgjørende syvmeteren da Glassverket slo Sola 20-19 i Nordstrandhallen lørdag kveld.

– Disse tårene smaker utrolig deilig. Dette er noe av det beste jeg har opplevd. Den straffa var… fy… Jeg måtte ta noen dype åndedrag før jeg tok den, sier en lettet Linn Andresen til glassverketelite.no.

– Jeg var sikkert på at hun skulle sette den, akkurat som de andre i denne kampen, legger Line Ellertsen til.

Det var Ane Landås Hovland som sørget for å skaffe straffe på tampen av kampen. 20 sekunder før slutt gikk syvmeteren til Åros-jenta i mål. Rett før hadde Silje Meese Johannessen reddet et like avgjørende straffekast mot Sola-playmaker Sara Svarstad.

– Jeg visste jeg måtte redde om vi skulle vinne. Jeg var så gira at jeg nesten ikke husker hva som skjedde. Men jeg hadde en følelse av at hun ville skyte ned. Heldigvis gjorde hun det og ballen traff meg på låret. Det er helt ubeskrivelig å vinne en sånn kamp, sier målvakten.

For det ble altså så dramatisk som det kunne da Glassverket møtte Sola i Lerøyserien. Lagene fulgte hverandre til pause. Glassverket fikk en tomålsledelse, men Sola snudde kampen og ledet 16-14 med ti minutter igjen.

Heldigvis skjønte Glassverket alvoret akkurat i tide. Line Ellertsen og Marte Moen satte to kjappe da Glassverket kom ajour. En hyper Line Ellertsen skåret ytterligere ett, før hun skaffet den første straffen som Andresen ekspederte i kassa.

– At vi klarer å snu det igjen, det er så sterkt. Det finnes ikke morsommere måter å vinne en håndballkamp på enn denne. Vi måtte vinne denne kampen. Jeg vet jo hvem alle på laget er, sier Ellertsen som også var sentral da A-laget slo Sola på bortebane i midtuken.

Sola fikk en siste sjanse til å avslutte med fire sekunder igjen, men den situasjonen ble det ikke noe ut av. Jubelscenene som fulgte hadde vært en cupfinale verdig.

– Det var helt jævlig å stå i sluttsekundene, men det er veldig godt å se hvordan spillerne leverer når det gjelder. Jeg er kjempestolt over hvordan jentene snur det når vi ligger under. Det er spesielt bra hvordan Silje redder den straffen og hvordan Linn skårer på den avgjørende, sier en veldig fornøyd trener Espen Rødevand.

Vant mot Nordstrand

I den første kampen på lørdag vant Glassverket 24-19 mot vertslaget Nordstrand, men gjorde det litt mer spennende enn nødvendig.

– Ja, vi gjorde det. Men jeg følte vi hadde kontroll hele veien. Det var noen minutter i andre omgang vi ikke spilte helt på topp, men vi klarte å hente oss inn igjen, sier Matilde Johansen.

Det ble målfattig i første omgang. Line Ellertsen ga Glassverket ledelsen første gangen med 3-2 i det niende minuttet. Glassverket stengte godt igjen bakover og det stod 11-7 til pause. I andre omgang skåret Nordstrand tre før Glassverket våknet.

– Det blir gjerne sånn i en åpningskamp. Den første er alltid vanskeligst, for da er vi litt spente på hvor vi står. Men vi spiller en fantastisk forsvarskamp i første omgang, og så blir vi ikke flinke nok på å gå ut på skytterne deres i andre, sier trener Rødevand.

Line Ellertsen ble Glassverkets toppskårer med seks mål og ble kåret til banens beste.

Glassverket møter Follo i den siste kampen søndag kl 10. Espen Rødevand vet at de lilla må levere på maks for å klare full pott også denne Lerøy-helgen.

– Så lenge vi topper tabellen, blir det vanskeligere å vanskeligere å vinne neste kamp. Alle har lyst til å gi oss kamp, advarer han.

Av Peter Tubaas