• Line Bjørnsen tar med seg Glassverket tilbake til hjemfylket for å prøve å slå Sola på onsdag.

Det blitt hett på Sola

01.03.16 // Publikum får bare stålsette seg, for det var høydramatisk sist Glassverket gjestet Sola, og det kan det fort bli denne gangen også.

Skrevet av petertu

Det er ingen grunn til å bry seg om at Glassverket har akkurat dobbelt så mange poeng som Sola foran den 18. serierunden.

– Sola er i god utvikling og har mange spillere som blomstrer om dagen. Tonje Nøstvold og Elisa Christensen er kommet med siden sist vi møtte dem, og det jobbes godt der borte, advarer Kenneth Gabrielsen før det vriene bortemøtet med rogalendingene.

Grundligligaen 1516: Sola – Glassverket, Åsenhallen (Sola), onsdag 2. mars 2016, kl. 18.00.

At Sola slo Halden på søndag sier litt om kvalitetene som bor i laget, som har Grundigligaens toppskårer Malin Holta i sine rekker. Og det var skuddene fra distanse som ble Glassverkets utfordring sist lagene møttes i Drammenshallen i oktober.

– For Sola er nok referansen mot oss ganske åpenbar. De ledet i 42 minutter mot oss sist. Vi vant fordi vi klarte å heve oss de siste minuttene. Men vi kan ikke slippe oss ned i morgen. Sola spiller en fin håndball og har mange glupe spillere, sier Gabrielsen.

Det var en spennende kamp, selv om Glassverket til slutt vant 31-25 i Drammenshallen sist. Litt mer spennende var det imidlertid da lagene sist møttes i Åsenhallen. Da ferske, nyopprykkede Glassverket med nød og neppe fikk med seg ett poeng høsten 2012.

– Det husker jeg godt. Alma Hasanic reddet straffe i siste sekund og vi greide 22-22 på bortebane. Det var vi fornøyde med den gangen, sier Gabrielsen.

Men i mars 2016 er nok ingen fornøyde med noe annet enn seier. Veien dit er imidlertid «brolagt» med blod, svette og tårer. Sola er i form og har tatt poeng i fire av de fem siste kampene.

– På hjemmesiden vår ble det skrevet om kraftanstrengelsen de siste minuttene som måtte til for å slå Rælingen. Mot Sola må vi ha den kraftanstrengelsen i hele kampen, understreker Glassverket-treneren.

For Line Ellertsen blir det en spesiell kamp, for hun har vokst opp bare ti minutters gange fra Åsenhallen. Og laget er så heldige at de får lade opp med et kampmåtid hjemme hos familien Ellertsen før det braker løs på parketten. Line Bjørnsen er også tilbake i hjemfylket sitt og for Hege Bakken Wahlquist blir det første kampen i sin gamle hjemmearena siden hun forlot Sola til fordel for Glassverket for snart tre sesonger siden.

Kampene kommer tett i månedsskiftet februar/mars. Onsdagens kamp er den andre av tre kamper på åtte dager. Søndag venter Halden for Glassverket-spillerne.
Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Sola: S-U-S-T-S
Glassverket: S-S-S-S-S

Siste møter mot med Sola:
2015 14/10 S 31-25 (GL, Drammenshallen)
2013 12/8 S 29-16 (TR, Slagenhallen)
2013 16/1 S 32-23 (PL, Drammenshallen)
2012 21/10 U 22-22 (PL, Åsenhallen)