• Sissel Gulaker Sandstrøm fra Drammen Sportsklinikk foretok den medisinske sjekken av Marianne Iversen, som ble bestått med glans.

Ny Iversen klar for Glassverket

29.02.16 // Glassverket har sikret seg en ny håndballspiller fra familien Iversen, denne gangen Marianne.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Før kampen mot Rælingen besto Marianne Iversen (29) den medisinske testen hos Sissel Gulaker Sandstrøm i Drammen Sportsklinikk og signerte samtidig en toårskontrakt.

– Det føles veldig godt å endelig være klar for Glassverket. Det er ikke første gang jeg har vært i dialog med klubben, men nå var tiden inne, og jeg er veldig fornøyd med det vi har avtalt nå, sier Marianne Iversen.

Marianne har vært seks sesonger i Flint, fire av dem som spiller i eliteserien, og de to siste to som spillende assistenttrener. Hun kommer opprinnelig fra Tranby og er altså den to år yngre søsteren til Monica Iversen, som har varslet at hun legger opp etter denne sesongen.

– Det hadde vært kjempegøy å spille sammen med Monica i Glassverket. Men jeg forstår godt valget hennes. Hun må ta hensyn til kroppen og man skal ha et liv etter håndballen også, sier lillesøsteren.

Det går tøft for seg på banen, les om søstrenes blodige familiefight her.

Før Flint var hun seks sesonger i Larvik-systemet, hvorav de tre siste på førstelaget. Hun dro dit sammen med søsteren i sin tid, og har også spilt sammen med Pia Narvesen i Larvik. Marianne Iversen spilte ikke mest, men har likevel fått en god del nasjonal og internasjonal erfaring, og ikke minst vært en del av landets beste treningsmiljø.

– Jeg lærte mye i Larvik, og fra tiden i Flint har jeg også fått mye erfaring utover det å være spiller, så jeg håper jeg kan bidra med noe av det. Jeg synes det Geir jobber med for neste sesong ser spennende ut og har naturligvis snakket en del med Monica, sier Marianne Iversen, som tilbrakte sine barne- og ungdomsår som håndballspiller for Lier.

Glassverket mister noen spillere foran neste sesong, men har før Marianne Iversen ble klar allerede styrket stallen med tidligere Russland-proff June Andenæs. Begge er rutinerte, men har fortsatt mye håndball i seg.

– Jeg er fortsatt sulten og motivert. Og nå hadde jeg har lyst til å spille eliteserie igjen. I Glassverket trigger det også veldig med europacupspill, og jeg vet det er mange fine jenter i klubben. Jeg gleder meg, smiler Iversen.

Marianne Iversen satt på tribunen da Glassverket så vidt holdt unna mot Rælingen i sluttminuttene på søndag. Kanskje var det enda litt mer rutine man hadde trengt akkurat da.

– Vi er veldig glade for å sikre oss en skadefri og motivert Marianne Iversen, som også er lokal. Hun er primært en midtre bakspiller og treer i forsvar, men kan spille overalt. Med de to vi har signert nå har vi fått viktig rutine inn i laget. De vet hva som skal til og kan ta tak når det butter i mot, sier påtroppende hovedtrener Geir Oustorp.

Av Peter Tubaas