• Emilie Christensen og Glassverket er klare for å møte Rælingen igjen.

– Vår egen innstilling avgjør

27.02.16 // Rælingen har ledet stort i mange kamper i vinter, men poengene har ikke rullet like ofte inn på kontoen som tidligere i sesongen.

Skrevet av petertu

19-målsseieren i bortekampen mot Rælingen er den største seieren til Glassverket denne sesongen, men det er langt fra sikkert det går like lett på hjemmebane.

– Rælingen er omtrent på nivå med Molde, og vi så jo hvordan de presterte mot oss i første omgang sist. Men vi har for lengst lært at vi må være skjerpet mot alle, og det skal vi være også nå. Vi tar vel ikke for hardt i om vi sier at det er en kamp vi bør vinne, sier trener Kenneth Gabrielsen.

HUSK: Glassverket – Rælingen, Drammenshallen (Drammen), søndag 28. februar 2016, kl 16.00. PS! Dobbelkamp: DHK – Viking begynner kl 18.00!

Bestill billetter her!

Rælingen var overraskelseslaget da lagene møttes tidlig i oktober, med tre seirer på de fire første kampene. Men senere har det blitt bare én seier og én uavgjort på de tolv neste. Romerikingene ligger på niendeplass med ni poeng og er naturligvis på poengjakt.

– Det kan faktisk holde med ni poeng, så den starten de hadde kan være avgjørende. Det ser ganske lyst ut med tanke på at Rælingen skal berge plassen. De får nok en seier snart, men den kommer ikke i morgen, sier Gabrielsen, om det som også er en nøkkelkamp for Glassverket som er på medaljejakt.

Rælingen vil garantert være revansjesugne etter 14-33-tapet på hjemmebane i oktober. Det er bare Vipers som har klart å skåre så få ganger på Glassverket i løpet av de fire sesongene siden opprykket.

– Vi spilte en veldig god kamp sist, men Rælingen som lag er nok også blitt et bedre lag og som til tider spiller veldig bra. De ledet soleklart mot Halden hjemme og mot Sola borte og holdt på å slå Byåsen den uken vi tapte mot dem. Men likevel har det ikke blitt så mye poeng av det. Vi skal løpe alt vi kan i morgen, og så får vi se hvor lenge Rælingen klarer å holde følge, sier Gabrielsen.

Dersom de yngste får spilletid ligger det også an til nye LK98-dueller denne helgen. Glassverkets Ane Landås Hovland og Line Ellertsen møter sine landslagsvenninner Frida Haug Hoel og Julie Bøe Jacobsen

– Det er veldig gøy å se hvordan LK98-spillerne til Rælingen har blomstret i år. De har klart å bite fra seg i serien. Men normalt skal ikke spillere født i 98 klare å ta kommandoen i Drammenshallen. Det blir også spennende å se Rælingens nye brasilianske spiller i aksjon, men vi har ikke helt fått dannet oss et bilde av henne ennå, sier Gabrielsen.

Han sikter da til Tainara Luna Goncalves, som kom til Rælingen rundt juletider og som er i landslagsdiskusjonen i hjemlandet.

– Uansett hvor gode Rælingen er i morgen, så er det vår egen innstilling som avgjør om vi vinner kampen eller ikke, mener Glassverket-treneren.

Av Peter Tubaas

Siste møter med Rælingen:
2015 4/10 S 33-14 (GL, Marikollhallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-S-T
Rælingen: U-T-T-T-T
Siste kamp først.