• Line Ellertsen og Ane Landås Hovland trøster Julie Bøe Jakobsen på NitHak etter at Glassverket vant mot dem i Lerøyserien sist helg. I går ble de tatt ut på LK98 sammen, nok en gang.

LK98 fikk VM-plass i siste liten

26.02.16 // På gårsdagens landslagsuttak fikk Glassverket tatt ut én spiller mer på LK98 og én spiller mindre på Rekruttlandslaget, som skal på samling i henholdsvis Danmark og Slovakia før påske.

Skrevet av petertu

Torsdag ble LK98-spillerne Ane Landås Hovland og Line Ellertsen tatt ut til samling i Danmark, og dersom alt går etter planen er det første gang siden i juni 2015 at de begge er skadefri og med på samme samling.

– Det er kjekt, som vanlig, å være tilbake på landslaget sammen med Ane. Det har vært litt dumt med alle de skadene, sier Line Ellertsen.

Ellertsen er tilbake i troppen igjen etter ankeltrøbbelet som tvang henne til å melde forfall til Skien for et par uker siden.

– Det var skikkelig kjipt. Derfor gleder jeg meg ekstra til denne samlingen, sier hun.

LK98 skal spille kamper mot Danmark, Romania og Russland i perioden 15. – 21. mars. Kampene går i Randers og Århus. Kanskje får vi se Landås Hovland og Ellertsen levere samme samspillet som da Glassverkets J18-lag vant tre strake seirer i Lerøyserien sist helg.

– Jeg syns vi spiller veldig bra sammen nå. Vi forstår hverandre godt. Vi har jo fått trent sammen på klubblaget i nesten en sesong, så det vil jo slå positivt ut på landslaget også, sier Ane Landås Hovland.

– Det er jeg enig i. Vi har fått til et godt samspill bare på det drøye halve året vi har vært stort sett friske begge to, sier Line Ellertsen.

Denne uken kom også nyheten om at Norge fikk den tolvte plassen i VM for 98/99-årgangene, etter at Oseania trakk seg. Norges ungjenter klarte egentlig ikke å kvalifisere seg under EM i Makedonia i august.

– Vi var skikkelig dårlig i sommer, men jeg synes vi har tatt lange steg siden da. Det viste vi i november. Vi hadde et lite håp om at vi skulle få en plass likevel, men det var godt å endelig få bekreftelsen, sier hun.

Men hvis de blir tatt ut til VM, så blir det en litt redusert sommerferie for de to Glassverket-jentene.

– Det ødelegger ingenting, det blir bare en enda bedre sommerferie, synes Ellertsen.

Før den tid skal rekruttlandslaget faktisk til samme land 11. – 18. mars og spille kamper mot Slovakia 15. og 16. mars. Fra Glassverket er Kari Brattset i troppen, sammen med Hege Bakken Wahlquist.

– Jeg fikk ganske gode signaler da jeg var inne sist, om at jeg var aktuell for å være med videre. Så jeg ble ikke kjempeoverrasket. Men jeg ble veldig glad, sier Kari Brattset.

At Bakken Wahlquist også var med igjen var ingen overraskelse, men Brattset var naturligvis litt skuffet over at ikke Kristin Nørstebø, som hun også deler leilighet med i Oslo, ikke var med på lista.

– Det er veldig kjipt. Jeg synes jo det er best når vi er med sammen. Men jeg vet hun kommer til å kjempe seg tilbake igjen og bli tatt ut neste gang, smiler Brattset.

Av Peter Tubaas