• Molde slet med å holde følge da Emilie Christensen satte fart.

Christensen satte inn turboen

17.02.16 // Det tok tid før det løsnet, men etter 20 minutter var det ingen tvil om hvem som bestemte i Molde.

Skrevet av petertu

Molde (glassverketelite.no): Glassverket sikret seg to viktige poeng i medaljekampen med 28-20 mot ”Håndballjentan” onsdag kveld.

– Det er perfekt å ta to poeng i sånne omgivelser. Jeg ble så fascinert av naturen her når vi landet her i dag, smiler kampens toppskårer , vestlendingen Emilie Christensen.

Hennes aller første Molde-tur ble ikke bare kronet med to poeng, men også med bestemannsprisen, som hun fikk for andre kamp på rad. Men hun ble nesten like glad da venninnen Emilie Hovden ble hjemmelagets beste spiller.

– Ja, det er utrolig gøy at hun også presterer. Det er ikke så lenge siden vi spilte sammen i Fana i flere sesonger, sier Christensen.

Christensen vant til slutt målduellen med Hovden 8-7. Og Hovden var litt av grunnen til at Glassverket kom helt skjevt ut i kampen i Idrettens Hus. De rødkledde tok kommandoen i Idrettens Hus med et entusiastisk kontringsspill, anført av høyrekanten fra Bergen.

– Vi var litt unøyaktige, og de feilene klarte de å utnytte maksimalt i en periode. Det er klart vi blir litt usikre da, men vi vet at vi er godt trente og disiplinerte og at hvis vi klarer det i 60 minutter så vil vi kunne matche Molde, sier Christensen.

– Vi kommer til mange sjanser, men er har litt utur . Vi spiller ganske brukbart, men setter mange skudd i stolpen. Samtidig er det litt tilfeldig at de skårer på alle de kontringsmålene sine, kommenterer Kenneth Gabrielsen.

Men både lagledelse og spillere holdt hodet kaldt. Ti minutter før pause begynte snuoperasjonen.

– Vi fikk noen keeperredninger og stoppet noen baller i forsvar. Og så tok vi med oss den selvtilliten framover og gikk for gull, sier Christensen.

Og det gjorde hun til gangs ved å skåre tre mål på rad fra distanse da Glassverket utliknet til 11-11. Kari Brattset fulgte opp med å gi Glassverket ledelsen for første gang siden starten av kampen, før Hege Bakken Wahlquist satte inn 13-11 i absolutt siste sekund av omgangen.

– Jentene er disiplinerte og flinke og jobber seg inn i kampen selv. Vi var aldri stresset, verken på benken eller på banen. Vi tar en ball av gangen og følte oss ganske trygge, sier Gabrielsen.

Etter pause fortsatte Glassverket å dra i fra og ledet med åtte mål allerede etter 12 minutter, etter at Trine Bronsta og Line Bjørnsen hadde skåret to på rappen. Pia Narvesen var også sikkerheten selv fra straffemerket og skåret på tre av tre.

– Det er alltid godt å vinne en sånn slitekamp. Jeg visste det kunne bli tøft her oppe. Men vi har blitt ganske gode på å spille bortekamper, konstaterer Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Molde – Glassverket 20-28 (11-13/9-15)
Grundigligaen 1516: Idrettens Hus (Molde), onsdag 17. februar 2016, kl 18.00.
Tilskuere: 196

Glassverket: Martina Thörn, Guro Rundbråten, Hege Bakken Wahlquist, 4 Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Line Bjørnsen 2, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 3, Pia Narvesen 3, Eline Rikartsen 3, Emilie Christensen 8, Trine Bronsta 3
Gule kort: Molde 3 Glassverket 2
Tominuttere: Molde ingen Glassverket ingen