• Guro Rundbråten gliser lurt etter å ha overlistet Vipers- og A-landslagsspiller Marta Tomac på onsdag.

Smilet er tilbake

13.02.16 // Lørdag er det ett år siden Guro Rundbråten røk korsbåndet, og hun leverer allerede på nivå med det hun gjorde før skaden.

Skrevet av petertu

På onsdag storspilte Guro Rundbråten det kvarteret hun spilte mot Vipers, en passende oppvisning før det helt spesielle jubileet lørdag. For 13. februar er det nøyaktig ett år siden Rundbråten røk korsbåndet på trening.

– Oj, det har jeg ikke tenkt på. Da må jeg være veldig fornøyd med at jeg fikk en sånn kamp før det var gått ett år. Jeg er veldig glad for å være tilbake, og det er godt å stå i mål igjen, sier Guro Rundbråten, mens hun smiler lurt, et smil Glassverket-fansen har sett altfor sjelden det siste året.

Men nå kan publikum bare glede seg, for mot Vipers viste Rundbråten at hun er tilbake der hun slapp. På topp. Vipers hadde redusert et stort Glassverket-forsprang til tre da Kenneth Gabrielsen tok en timeout og samtidig byttet målvakt. Thörn hadde levert en utrolig første omgang, men kvarteret ut i andre omgang kladdet det litt for Glassverket.

– Hele laget var nede i en liten bølgedal akkurat da, og da er det ikke lett å stå bakerst heller. Men det var morsomt at jeg fikk sjansen og godt at det funket så bra. Det var kjempegøy å spille, sier Rundbråten.

Rundbråten kom inn samtidig som Glassverket satte inn nødestøtet mot Vipers. Hun tok raskt kommandoen bakerst med to fine redninger på rappen.

– Det er ekstra gøy når man får en så god start. Da kommer man inn i det med en gang, og da er det lettere å holde seg på det nivået. Det er spesielt morsomt å slå så god motstand som Vipers. Det var veldig gøy å vinne den kampen, gliser Vikersund-jenta.

På dagen 11 måneder etter korsbåndskaden, mot Byåsen 13. januar, gjorde Guro Rundbråten comeback i serien. Resultatet i kampen varmet ikke, men gjensynet med det velkjente «redningsgliset» var nesten verdt turen til Trondheim alene. Også da markerte hun seg umiddelbart.

– Det er utrolig deilig å komme inn å få noen redninger med én gang. Det var veldig gøy, sier målvakten om kampen mot gamleklubben.

Rundbråten kom også her inn etter kvarteret i andre omgang, uten at Martina Thörn hadde gjort så mye galt. Men Glassverket slet i motbakke og trengte nytt blod.

– Det var gøy å gjøre comeback her oppe, selv om det ødela litt at kampen ble som den ble, sier keeperen. Da comebacket i serien var et faktum var det gått 336 dager siden hun spilte sin siste seriekamp for Glassverket, borte mot Oppsal 11. februar 2015.

Av Peter Tubaas