• Kristin Nørstebø, Hege Bakken Wahlquist og Kari Brattset er klar til å duellere mot Ane Landås Hovland (nr 2 f v) og hennes LK98-venninner.

Glassverket-spillere i «landslagsduell»

12.02.16 // Ane Landås Hovland er spent før hun skal måle krefter med de eldste landslagsjentene til Glassverket under samlingen i Skien.

Skrevet av petertu

Skien (glassverketelite.no): Ane Landås Hovland og resten av LK98-landslaget trente styrke i Skien Fritidspark fredag kveld. Det kan være lurt, for i løpet av helgen venter en tøff internturnering mot de eldste landslagene.

– Det er veldig kult og samtidig litt skummelt. Vi får tøff motstand og alle landslagstrenerne er jo her, så man får litt press på seg. Vil vil gjerne vise oss fram på en god måte, sier hun til glassverketelite.no.

Og Glassverket-talentet kan fort ende opp i noen tøffe dueller med sine egne lagvenninner Kari Brattset, Kristin Nørstebø og Hege Bakken Wahlquist, som er i seniortroppen.

– Jeg håper vi møtes i kamp. Det hadde vært gøy både å skåre på dem og og gi dem litt juling. Jeg har lovet dem at jeg skal ta dem, så vi legger ikke noe i mellom her. De kommer nok også gi minst like mye juling tilbake, ler Landås Hovland.

– De får jo prøve, så får vi se hvordan det går. Vi tar aldri på Ane med silkehansker. Vi skal gi henne og alle de andre ungjentene god motstand, smiler Kristin Nørstebø.

– De er jo de beste juniorene i landet, så jeg forventer at de er tøffe også. De har ikke lyst til å tape de heller, legger Kari Brattset til.

Samlingen i Skien fritidspark fra torsdag til søndag er uten landskamper, men likevel en av årets viktigste samlinger.

– Det er fint med en samling hvor vi får fokusert på trening og utvikling. Da senker man skuldrene, får gjort andre ting og stilt litt andre spørsmål enn vi gjør på samlinger med kamper, sier Landås Hovland.

Kristin Nørstebø har vært på yngre landslag i en årrekke og vet selv hvor viktig det var for henne da de fikk prøve seg mot de eldste landslagsjentene.

– Det er kjempenyttig. Man lærer hvordan ting fungerer og hvor høyt lista ligger. Det en stor forskjell på junior og senior, så dette er en fin samling sånn sett, sier Nørstebø.

Selv om det ikke er offisielle landskamper, så er nivået høyere, og med alle landslagstrenerne på plass, er det viktig å prestere.

– Der er veldig lærerikt og inspirerende å få trene med og spille kamper mot så gode spillere, noen har til og med tatt VM-gull nettopp, sier Ane Landås Hovland.

I tillegg til Glassverket-spillerne, er fysisk trener Tom Morten Svendsen og LK98s ene hovedtrener Kenneth Gabrielsen med under samlingen i Skien. Line Ellertsen måtte melde forfall på grunn av ankelskade.

– Selv om fire-fem av LK98-spillerne allerede spiller eliteseriehåndball, er det veldig fint for Ane og de andre på det yngste landslaget å få kjenne litt på det i en annen setting. Både fellestrening med de andre landslagene og internkamper er veldig nyttig for dem, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas