• Den venstre ankelen har plaget Line Ellertsen i det siste. Her får hun teipehjelp under en 2. divisjonskamp i januar.

Ellertsen har meldt forfall til landslaget

08.02.16 // Ankelskaden vil ikke slippe taket, og nå tar verken Glassverket eller Line Ellertsen sjansen på at den skal bli verre.

Skrevet av petertu

Line Ellertsen skulle reist på samling med LK98 i Skien på torsdag denne uken, men mandag måtte hun melde forfall på grunn av skade.

– Det er selvfølgelig utrolig kjipt. Jeg hadde gledet meg veldig til samling, men det er nok lurt å være forsiktig. Hvis vi ikke tar dette på alvor nå, kan jeg risikere å slite med det veldig lenge, sier hun til glassverketelite.no.

17-åringen pådro seg ankelskaden på en trening rett før jul og var raskt tilbake på banen igjen. Men før Nordstrand-kampen fikk hun spilleforbud.

– Foten ble ikke bra. Den var fortsatt litt hoven og vond, men jeg trodde at det var sånn det skulle være, sier Ellertsen.

Ellertsen har vært hos Glassverket-osteopat Sissel Gulaker Sandstrøm i Drammen Sportsklinikk nesten daglig de siste ti dagene, og mandag tok de avgjørelsen om å droppe landslagssamlingen.

– Siden hun ikke er helt smertefri ennå, velger vi å la henne trene alternativt inntil videre. Ankelen må bare få litt tid på seg. Det går riktig vei nå og hun nærmer seg spilleklar igjen, sier osteopaten.

Da Ellertsen tråkket over skadet hun noen bånd på utsiden av ankelen og pådro seg det man kaller et blåmerke i knokkelen på innsiden, nærmere bestemt et beinmargsødem.

– Hadde jeg visst hvordan hun hadde det ville vi tatt henne ut før, men det er alltid lett å være etterpåklok. Når man står midt oppi det kan det være vanskelig å vurdere for begge parter. Men med én gang hun fortalte at ankelen fortsatt var vond, tok vi henne ut av trening, sier Gulaker Sandstrøm.

Line Ellertsen fikk spilleforbud før Nordstrand-kampen for en drøy uke siden. Hun spiller neppe mot Vipers eller Molde som er førstkommende onsdag og neste onsdag.

– Jeg har veldig lyst til å spille Lerøyrunden helgen etter, så jeg håper jeg er klar til det, sier rogalendingen.

Den runden spilles i Nittedal, med Nit/Hak, Viking og Sarpsborgalliansen som motstandere. Og Gulaker Sandstrøm tror det er realistisk.

– Det er et naturlig mål. Det kan gå fortere, og det kan gå saktere. Det er vanskelig å gi noe klart svar, det må bare bli smertefritt først. Det er det som styrer avgjørelsen, sier hun.

Line Ellertsen har vært skadeforfulgt det siste året. I sommer mistet hun ungdoms-OL i Georgia med det norske LK98-landslaget, og i november fikk hun et kutt i panna og måtte plastres etter alle kunstens regler.

Av Peter Tubaas