• Monica Iversen og Ane Landås Hovland i aksjon på trening i romjulen 2015.

Iversen har bestemt seg

07.02.15 // Denne sesongen blir den siste som håndballspiller i Glassverket for veteranen Monica Iversen, som har vært med på hele oppturen til de lilla.

Skrevet av petertu

I ni sesonger har Monica Iversen stått på for at Glassverket skal hevde seg på håndballbanen, og dessverre tyder mye på at 1516-sesongen blir den siste.

– Nå sier kroppen stopp. Jeg må bare innse at den ikke tåler mer. Jeg har fått høre det fra medisinsk hold flere ganger at jeg bør gi meg med håndball, så nå er tiden inne, sier Monica Iversen til glassverketelite.no.

Det har vært mye skadeproblemer spesielt de siste to sesongene for Iversen, og beslutningen om å legge opp kommer etter at hun mistet hele oppkjøringen og store deler av høstsesongen på grunn av en kneskade.

– Etter operasjonen i mai tok det veldig lang tid før jeg kunne være med og bidra. Jeg var vel på banen igjen først i oktober. Etter det har det gått bedre, og akkurat nå går det bedre enn på lenge, sier hun.

Iversen spilte en kjempekamp hjemme mot Tertnes for noen uker siden, og alle vet hva forsvarsgiganten står for når hun er frisk og i form.

– Men jeg vil helst være med og bidra hundre prosent, og det har jeg ikke fått gjort i vinter. I høst måtte jeg ta en håndballfri dag hver gang jeg hadde hatt en håndballøkt. Nå klarer jeg håndball to dager på rad, før jeg må trene alternativt. Selv om det går framover, har det vært frustrerende, sier hun.

Kroppen skal helst fungere resten av livet også, ikke minst i jobben som pedagogisk leder i en barnehage i Asker, som blant annet innebærer mye aktivitet utendørs.

– Der er det høyt tempo og mye som skjer hele tiden. Å ha knær som er i orden er en ganske stor fordel, sier hun.

Monica Iversen blir dermed den andre strekspilleren som forlater klubben etter denne sesongen. Det er allerede klart at Kari Brattset skifter beite til høsten. Iversen vet ikke om det helt har gått opp for henne ennå at den aktive karrieren snart er over.

– Det føles rart. Og jeg får litt vondt i magen når jeg tenker på at jeg ikke skal være med mer. Men nok er nok. Beslutningen er tatt, sier hun.

Men heldigvis er det fortsatt åtte serierunder og sluttspill igjen – altså mange muligheter til se Tranby-jenta i aksjon i lilla.

– Jeg gleder meg veldig til å få med meg de kampene som gjenstår, og jeg er veldig glad for at jeg har fått med meg både europacup og cupfinale i år og sølvmedaljene i fjor. Det har vært egentlig vært et eventyr hele veien fra 2. divisjon, sier Monica Iversen.

Av Peter Tubaas