• Geir Oustorp vil ha med seg alle spillerne videre.

Alle får ny kontrakt

04.02.16 // Påtroppende hovedtrener Geir Oustorp vil ha med seg alle spillerne som fortsatt er i klubben inn i 1617-sesongen.

Skrevet av petertu

For et par uker siden ble det kunngjort at Geir Oustorp overtar etter Kenneth Gabrielsen fra 1. juni, og han er i full gang med å legge puslespillet som til slutt skal ende med et slagkraftig Glassverket-lag fra høsten av.

– Vi skal i praksis sette sammen et nytt lag, og det er den jobben som begynner for fullt nå. Både på og utenfor banen, sier Geir Oustorp til glassverketelite.no.

Oustorp var også trener for Glassverket i 1011-sesongen da klubben lå i 1. divisjon. Han har nå dannet trenerteam med Kenneth Gabrielsen i tre år.

– Det kommer ikke til å bli ikke en helt ny håndballfilosofi, for Kenneth og jeg er veldig like der, men det blir nok noe nytt også. Hvordan vi spiller påvirkes også av de nye spillere vi får. Folk som skal møte oss neste år bør ikke se på video fra i år, smiler han.

Allerede nå er det klart at Hege Bakken Wahlquist, Jeanett Kristiansen, Kari Brattset og Kristin Nørstebø skifter klubb etter denne sesongen.

– Ja, vi vet at i hvert fall fire spillere forsvinner, og det må vi respektere, så får vi se hva som skjer med resten. Men vi ønsker å beholde alle spillerne som er igjen og jobber med å signere de som er på utløpende kontrakt parallelt med at vi prøver å signere noen nye, sier Oustorp.

En av spillerne på utløpende kontrakt som allerede er klar for to nye år i sesongen er Emilie Christensen, som skrev under forrige uke. Det gir en viktig signaleffekt til både nye spillere og de som allerede spiller i lilla.

– Det var viktig for oss å signere Emilie Christensen, og vi synes det er veldig gøy at hun har lyst å bli med videre, sier Geir Oustorp.

Den tidligere A-landslagsspilleren mener Glassverket har en solid stamme i de spillerne som er igjen i klubben, for ikke å glemme at etterveksten lover meget godt.

– Vi har mange spennende spillere i klubben og i tillegg et juniorlag som leder den landsdekkende Lerøyserien. Vi kommer helt sikkert til å hente noen spillere opp derfra, jeg synes det er flere spillere der med veldig fin utvikling, sier han.

Det pågår også en prosess for å få på plass andre brikker enn de som skal være ute på banen, blant annet en trener til.

– Ja, jeg håper det kan bli avklart om ikke altfor lenge. Vi jobber parallelt med å få til et bra team rundt laget. Vi er opptatt av kontinuitet der også, men det kan også være at det kommer inn noe nytt i teamet, sier Oustorp som gjerne skulle vært i mål for lengst.

– Jeg skulle gjerne hatt det på plass forrige uke, men så enkelt er det jo ikke. Offisielt starter vi 1617-sesongen i juni, og det er da jeg har kontrakt fra, så jeg håper vi i hvert fall er i mål i god tid før det, sier han.

Av Peter Tubaas