• Ane Landås Hovland var på banen igjen for elitelaget på søndag. Snart er det også landslagssamling for 17-åringen.

Hovland tilbake syv måneder etter

02.02.16 // Ane Landås Hovland var en av fem Glassverket-spillere tatt ut til ulike landslag forrige uke, og alle samles i Skien om ti dager.

Skrevet av petertu

Ane Landås Hovland ble tatt ut i en ordinær LK98-tropp for første gang for nøyaktig ett år siden. Men nesten hele andre halvår gikk i vasken på grunn av to armbrudd. Hun er lettet over å være tilbake.

– Det var veldig gøy å bli tatt ut. Jeg ble litt overrasket, for jeg kunne jo ikke være helt sikker på forhånd. Jeg var spent hele uka. Siden senior- og juniorlandslagene kom først, var ventetida lang til torsdag da vi fikk bekreftelsen, sier Hovland.

Hovland brakk armen i slutten av juni, og gikk glipp av ungdoms-OL og EM med LK98. Hun rakk akkurat å slå opp skaden før ny landslagssamling i oktober og var heller ikke klar til samlingen på Gjøvik i november.

Nå er den snart 18 år gamle jenta fit for fight igjen. I armen er det en metallplate som ikke hemmer henne lenger. Skuddstyrken er tilbake og håndballformen er akkurat der den skal være.

– Jeg trenger ikke ta spesielt hensyn til armen lenger, og det er jo en fordel når man skal spille håndball, sier Hovland, som naturligvis får følge av Line Ellertsen på samlingen i Skien 11-14 februar 2016.

Dit vil også Hege Bakken Wahlquist, Kari Brattset og Kristin Nørstebø ta turen, etter at de ble tatt ut i troppen bestående av hjemlige landslagskandidater. Alle tre var med på rekruttlandslaget under forrige samling hvor det ble spilt kamper på Gjøvik og Lillehammer. Av de tre er det kun Kristin Nørstebø som foreløpig har kamper for A-landslaget.

Av Peter Tubaas