• Hege Bakken Wahlquist da hun var i Viborg med Glassverket for en drøy uke siden.

Hopper etter Herrem i Holstebro

25.01.16 // Hege Bakken Wahlquist slår følge med kjæresten og skal herje i dansk liga fra og med neste sesong av.

Skrevet av petertu

Hege Bakken Wahlquist forlater Glassverket etter sesongslutt og skal fra høsten av spille for den danske toppklubben Team Tvis Holstebro (TTH). Allerede i november begynte spekulasjonene om en overgang.

– Det var veldig greit å få det offentliggjort nå. Men det føles litt rart også. Det blir veldig trist å forlate Glassverket, for jeg har likt meg så godt. Samtidig gleder jeg meg veldig til å begynne i Danmark, sier Hege Bakken Wahlquist.

23-åringen signerte for sin nye klubb og kunngjorde overgangen for sine lagvenninner for en drøy uke siden. Søndag gikk hennes nye klubb, Team Tvis Holstebro ut med nyheten. I helgen har Bakken Wahlquist vært i Holstebro og sett på forholdene.

– Det har vært mye program i helgen, spesielt i dag. Jeg fikk også med meg kampen deres mot Ringkøbing. Hele opplegget her nede virker veldig spennende, og jeg gleder meg til å prøve meg i dansk liga, sier hun.

I Gråkjær Arena søndag så hun Camilla Herrem skåre tre ganger da TTH slå Ringkøbing og klatre til 4. plass på tabellen, ett poeng bak Viborg. Fra neste sesong er Herrem borte, mens Bakken Wahlquist skal gjøre jobben på «venstre fløj».

– Det er noen store sko som skal fylles. Hun er tross alt en av verdens beste på den plassen. Jeg har litt å leve opp til, sier Glassverket-spilleren.

Men Bakken Wahlquist har selv vist en forrykende utvikling i vinter. Hun markerte seg på rekruttlandslaget i november og er nok på blokka til Thorir Hergeirsson.

– Jeg synes det har kommet seg veldig rundt jul. Jeg er nok mer stabil enn jeg har vært før, sier hun.

Snart er det fellessamling i Skien, med alle landslagsaktuelle spillere på rekrutt- og A-landslaget. Men hun vil ikke spekulere for mye i et uttak verken i den ene eller andre troppen.

– Nei, det synes jeg er vrient å si noe om. Jeg håper naturligvis at jeg fortsatt er med på rekrutt, men å bli tatt ut på A-landslaget tror jeg blir vanskelig nå. Der er det så mange gode, sier hun.

Passende nok har TTH også et herrelag på øverste nivå, og at den lynrappe venstrekanten ender opp i samme klubb som kjæresten (og EM-reserven) Torbjørn Sittrup Bergerud er naturligvis ikke tilfeldig. I dag spiller han i Lugi, og det har blitt en del pendling for begge mellom Drammen og Skåne.

– Det var jo veldig viktig for meg. Jeg gleder meg til å være litt mer sammen med han. Det veier ekstremt mye i valg av klubb. Men jeg har også fått et godt tilbud fra TTH, som jeg ville vurdert seriøst uansett, sier hun.

Av Peter Tubaas