• Line Bjørnsen før hjemmekampen mot Viborg.

Følger gjerne i brorens fotspor

23.01.16 // Det blir garantert stor stemming og masse nerver hjemme hos familien til Line Bjørnsen i Stavanger når broren Kristian skal i aksjon mot vertsnasjonen i EM lørdag kveld.

Skrevet av petertu

Glassverket-spillerne har fått noen velfortjente fridager etter syv kamper på 21 dager, men hjemme på Tjensvoll blir det garantert ikke helt håndballfri på Line Bjørnsen og familien hennes.

– Vi må jo få med oss kampen til Norge på lørdag i hvert fall. Det blir gøy å se den hjemme sammen med familien. Jeg tror mor og far vil være mer nervøse enn meg. Det kommer til å bli liv hjemme i stua, smiler Glassverket-spilleren.

På det fremadstormende norske herrelandslaget heter en av de mest toneangivende spillerne Kristian Bjørnsen. Pulsen slår litt ekstra når den tre år eldre broren er i aksjon på landslaget.

– Ja, selvfølgelig. Og jeg blir veldig stolt av han, spesielt når han gjør det så bra, sier hun.

Les også: Bjørnsen herjet for håndballherrene (vg.no)

Hun er overrasket, men ikke så veldig mye, over at Norge har gått videre.

– Jeg hadde et lite håp om det, selv om det så ikke så lovende ut etter tapet mot Island. Men når de hadde slått Kroatia visste vi det var en mulighet, og Hviterussland var det antatt svakeste laget i gruppa. Det er kjempebra at de har klart målet sitt om å komme seg videre til hovedrunden, sier Line Bjørnsen.

Den første kampen mot Island og den siste og avgjørende mot Hviterussland så Bjørnsen sammen med sine lagvenninner i Glassverket.

– Det er veldig kjekt å se kampene sammen. Jeg er nok den mest nervøse av dem, siden Kristian spiller. Det hadde vært ekstra kult å se kampene «live» der nede, men mor og far har i hvert fall vært der, sier Bjørnsen.

Les også: Bjørnsen jublet høyest da Glassverket vant

Bjørnsen og Bjørnsen spiller begge primært på høyre kant, og det er ikke helt tilfeldig.

– Begge to var ganske små da vi var mindre, så da endte vi opp på kant. Og siden har det blitt sånn. Det passer i grunnen bra siden begge er venstrehendt, sier hun.

Kantspilleren har hatt en god periode hos Glassverket de siste månedene, men tør ikke spå om hun får sjansen til å gå i brorens landslagsfotspor.

– Nei, det vet jeg ikke. Det må bli når jeg blir god nok. Det er et mål å spille på A-landslaget etter hvert, så jeg må bare fortsette å jobbe for det. Jeg vet ikke hvor langt unna jeg er, men synes i alle fall at det har gått bedre i det siste, sier hun.

Kristian har herjet i Champions League for Kristianstad og skal snart fortsette proffkarrieren i tyske Wetzlar. Å bli proff hadde heller ikke vært å forakte for søsteren.

– Det er jo en drøm. Alle vil vel gjerne leve av å gjøre det de synes er kjekkest. Men det får også komme når jeg blir god nok, sier hun.

Og lørdag kveld skal hun først heie Norge til seier mot Polen i heksegryta i Krakow, hvor 99 prosent av de 15.000 elleville tilskuerne kommer til å heie på hjemmelaget.

– Jeg tror Norge kan vinne, men det blir nok et vanvittig trøkk der, kanskje litt som vi opplevde da vi så Vardar mot Barcelona i Makedonia i november. Men de norske gutta er så tøffe at de takler det. Det blir sykt fett for dem å spille i sånne omgivelser, sier Line Bjørnsen.

Se Kristian Bjørnsen & Co i aksjon mot Polen på TV3 kl 20.30 lørdag kveld!

Av Peter Tubaas