• Kenneth Gabrielsen dirigerer troppene mot Viborg sist helg.

Tøff oppgave i vente mot serielederen

19.01.16 // Det er uvanlig å få besøk av en annen serieleder enn Larvik, men det skjer når Tertnes kommer til Drammenshallen på onsdag.

Skrevet av petertu

Med tre minuspoeng har Larvik enda ikke klart å ta igjen forspranget til Tertnes, så bergenserne kan nyte det å være på toppen av tabellen inntil videre.

– Jeg er litt overrasket, selv om jeg visste de kom til å bli gode. Tore Johannessen er en av landets beste taktikere, og han har et lag med veldig mange smarte håndballspillere. Det er nok grunnen til at de leder Grundigligaen, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Grundigligaen 1516: Glassverket – Tertnes, Drammenshallen (Drammen), onsdag 20. januar 2016, kl 19.00 (Eurosport).

Både Glassverket og Tertnes røk ut av Europacupen i Danmark sist helg, begge med to mål mindre enn sin danske motstander. Nå har de bare serien å konsentrere seg om.

– Det blir en toppkamp hvor mye står på spill. Tertnes sitter åpenbart i førersetet. De har et godt grep om sølvmedaljen og alt i sin hule hånd. Men ut fra hva vi har prestert i det siste har jeg god tro på at vi skal gjøre en bedre kamp enn vi gjorde mot dem i høst, slik at vi kan klore oss fast i Vipers og Byåsen, sier Gabrielsen.

PS! Det er gratis inngang for alle under 16 år. Resten kan kjøpe billetter ved å klikke her.

Glassverket har hatt et spesielt godt tak på Tertnes i Drammenshallen de to siste sesongene, men samtidig slitt i bortekampene. I september ble det for eksempel et leit syvmålstap i Haukelandshallen – kanskje en av de svakeste kampene til drammenserne på flere sesonger.

– Vi var uhorvelig dårlig i den kampen, spesielt i etablert forsvar. Men vi har ikke brukt ett sekund på den kampen nå. Det er bortkastet tid. Både vi og Tertnes vet hva Glassverket står for. Jentene har vist hva de kan uttallige ganger, også mot Tertnes, sier Kenneth Gabrielsen.

Glassverket spiller sin sjuende kamp på 21 dager, det tetteste kampprogrammet klubben har hatt siden opprykket i 2012.

– Det er i hvert fall omtrent likt som for Tertnes. Vi har ingenting å skylde på med tanke på kampprogrammet, tvert imot. Når vi spiller kamper og får gode opplevelser, så gjør det oss bare godt. Vi sitter igjen med litt blandede følelser etter januar. Samtidig som vi har presterte opp mot vårt beste på det meste av det vi har gjort, så har vi også hatt mye stang ut i det siste, mener Gabrielsen.

Tertnes har vist meget bra form etter jul og har vunnet alle sine tre seriekamper i 2016, mot Molde, Rælingen og Sola.

Les også: Vil fylle hallen mot Tertnes

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-S-T-T-S
Tertnes: S-S-S-S-T
Siste kamp først.

Siste møter med Tertnes:
2015 9/9 T T 21-28 (GL, Haukelandshallen)
2015 23/8 S 33-17 (TR, Sætrehallen)
2015 11/3 T 24-25 (GL, Haukelandshallen)
2014 12/11 S 32-18 (GL, Drammenshallen)
2014 23/4 T 23-35 (SS, Haukelandshallen)
2014 26/2 T 21-25 (PL, Framohallen)
2013 24/11 S 26-22 (PL, Drammenshallen)
2013 25/8 T 18-21 (TR, Sætrehallen)
2013 20/1 T 22-29 (PL, Haukelandshallen)
2012 15/9 T 25-35 (PL, Drammenshallen)

ENGLISH: Expecting a tough duel with top team Tertnes
The number one team in the Grundig League Tertnes pays Drammen a visit on Wednesday at 7 pm. Glassverket coach Kenneth Gabrielsen hope that his team will perform better than in the match in Bergen in September. With Larvik deducted three points, Tertnes can enjoy the feeling of being on top of the league table.
– I am a bit surprised that they are top of the league, although I knew all along that they would be strong. But their coach Tore Johannessen is a strong on tactics and he has got some of the country’s most intelligent players, Gabrielsen says.