• Eline Rikartsen, Emilie Christensen, Hege Bakken Wahlquist og resten av Glassverket hang med hodet etter tapet.

Bare nesten etter drømmestart mot Viborg

16.01.16 // Europacupen er over for Glassverket, etter et knepent tomålstap sammenlagt mot Viborg.

Skrevet av petertu

Viborg (glassverketelite.no): Sterke Viborg slo Glassverket bare med to mål i løpet av to kamper, men det var nok til å ta seg til kvartfinalen i cupvinnercupen.

– På en skala fra en til ti er dette elleve. Så surt er det, sier seksmålsskårer Emilie Christensen etter en strålende kamp, men som dessverre endte med et ettmålstap. Hun satte selv inn kampens siste mål med 22-23-reduseringen sekunder før slutt.

– Vi slipper oss ned akkurat de få prosentene vi ikke skal i andre omgang, og da er Viborg et så godt lag at de utnytter det, konstaterer Christensen.

Glassverket fikk akkurat den starten laget håpet på i den vriene bortekampen mot Viborg og ledet 15-10 til pause. Utover i andre omgang kom Viborg inn i kampen og Glassverket skåret bare to mål det første kvarteret.

– Det er vanvittig kjipt akkurat nå. Vi hadde en sykt god mulighet til å klare det. Vi bommer på mer i andre omgang enn vi gjorde i første. Jeg bommer og andre bommer, selv om vi kommer til gode sjanser. Det stokker seg når de begynner å ta innpå, oppsummerer Line Bjørnsen.

Etter at hjemmelaget ledet 5-4 etter ti minutter tok gjestene helt over og gav ikke fra seg ledelsen før 13 minutter ut i andre omgang. Da stod det 18-17 i Viborg Stadionhal.

Bakerst stod en opplagt Martina Thörn som stod hele kampen, minus én syvmeter som Marte Langeli fikk prøve seg på.

– Vi burde vel være stolte, men akkurat nå er jeg kjempeskuffet. Jeg synes forsvaret er bra i hele kampen, men avslutningene blir for tamme i andre omgang. Når vi slurvet framover ble det også usikkert i forsvar, men ellers er det bra. Det er lite om å gjøre før vi hadde klart det i dag, sier Thörn.

Ann Grete Nørgaard blir den store forskjellen på lagene med flittige skåringer fra kant og på kontring, spesielt i andre omgang. Samtidig står Rikke Poulsen strålende i mål for Viborg.

Veldig mye var bra mot danskene, blant annet kom en frisk Line Ellertsen innpå etter kvarteret og skåret to kjappe mål, ett bakfra og ett underarmskudd, i tillegg til at hun gjorde en god jobb som den fremskutte spilleren i 5-1-forsvaret.

– Det var dritsurt å tape, men det var litt gøy å spille også. Det var en prestasjon, men vi kunne slått dem, sier hun.

Trener Kenneth Gabrielsen var fornøyd med ungjenta og naturligvis forsvarsspillet til Glassverket i store deler av kampen.

– Forsvarsspillet var helt fantastisk i perioder. Vi spiller med en 17-åring som setter hele Viborg i sjakk, sier han.

Marginene gikk mot Glassverket de siste fem minuttene. Trine Bronsta bommet på en straffe, Bjørnsen gjorde det samme fra kant, og Christensen bommet med et innspill til Kari Brattset. Rett etter ble Brattset skadet og måtte ut.

Norske Siri Seglem økte Viborgs ledelse til to mål rett før slutt, før Emilie Christensen satte inn et trøstemål i sluttsekundene.

– Jeg er ikke så opptatt av at vi taper kampen, jeg er mer ute etter prestasjonen, for den er ganske stor, Vi taper avansementet på hjemmebane. Men i dag spiller vi en fantastisk kamp i dag, på svært høyt nivå, sier Gabrielsen.

Kampfakta: Viborg – Glassverket 23-22 (10-15/13-7), sammenlagt 52-50.
Cupvinnercupen, 4. runde: Viborg Stadionhal (Viborg), lørdag 16. januar 2016, kl 15.00.
Tilskuere: 1500
Glassverket: Martina Thörn, Marte Langeli, Hege Bakken Wahlquist 5, Tiril Günther Merg 1, Line Bjørnsen 5, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 2, Pia Narvesen, Emilie Christensen 6, Line Ellertsen 2, Trine Bronsta.
Gule kort: Viborg 3 Glassverket 2
Tominuttere: Viborg 3 Glassverket 3
Toppskårere: Ann Grete Nørgaard, Viborg 11, Emilie Christensen, Glassverket 6

ENGLISH: Viborg secures a place in the quarter finals
Glassverket lost 22-23 away against Viborg Saturday afternoon, 50-52 on aggregate against the experienced Danish team.
– I am not that concerned that we lost. I always focus on performance and this match was pretty amazing. We play a match on a very high level today, coach Gabrielsen says.

Av Peter Tubaas