• Anna Riakhina i en duell i årets første seriekamp, mot Fram i begynnelsen av september.

Tilbake på vinnersporet

15.01.16 // Anna Riakhina gjorde comeback da Glassverket 2 slo Hei på hjemmebane fredag kveld.

Det var kanskje ikke en velspilt kamp, totalt sett, men to poeng smakte godt etter nedturen mot Fram i går.

– Det viktigste i dag var å få en seier. Vi spilte en ålreit første omgang igjen, hvor vi leder med noen mål. Vi er bedre enn dem og spiller fin håndball, forteller trener Espen Rødevand.

Glassverket ledet med fire mål til pause og fortsatte å spille brukbar håndball, men fikk etter hvert trøbbel med uttellingen.

– Andre omgang begynner veldig bra, men så er vi litt udyktige og litt uheldige på skuddene, og de klarer å krympe ledelsen. Vi burde hatt bedre uttelling på sjansene, men i stedet gjør vi kampen mer spennende enn nødvendig, sier treneren.

Ute på banen skåret Linn Andresen mest med sine seks, etterfulgt av Sofie Lilleliens fem. Men aller morsomst var det med comebacket til skulderskadde Anna Riakhina i andre omgang.

– Hun har vært ute veldig lenge, så det var gledelig å se henne tilbake på banen og i så godt slag. Anna har ikke vært på banen siden tidlig i høst, og det er fint for oss å ha henne tilgjenglig igjen, sier Espen Rødevand.

Det var helt jevnt mot slutten av kampen, men Glassverket dro til slutt i land en 28-26-seier.

– Jentene viste mentalt styrke da de klarte å komme tilbake og ta kommandoen igjen på slutten, konstaterer treneren.

Kampfakta: Glassverket 2 – Hei 28-26 (15-11/13-15)
Glassverket 2: Silje Meese Johannessen, Thea Pedersen, Nora Egge 1, Matilde Johansen 3, Sofie Lillelien 5, Ine Egeland, Pernille Hyggen 4, Anna Riakhina 4, Anna Brekke 3, Stine Opseth, Marte Moen 1, Linn Andresen 6.

Neste kamp: Kragerø – Glassverket 2, Kragerøhallen (Kragerø), lørdag 23. januar kl 16.45.

Av Peter Tubaas