• Ane Hovland, Emilie Christensen og Martina Thörn jubler etter fotballoppvarmingen i Viborg fredag kveld.

Skal gi alt for en kvartfinaleplass

15.01.16 // Glassverket har prøvekjørt kamparenaen og selv om Viborg er favoritter kommer nordmennene garantert ikke til å gi seg uten kamp i morgen.

Skrevet av petertu

Viborg (glassverketelite.no): Fredag kveld trente Glassverket sin første og siste treningsøkt før bataljen mot Viborg lørdag kl 15.00.

– Vi skal gi alt. Vi har ikke reist helt ned hit for å tape. Vi skal bevise at vi er like gode på hjemmebane som på bortebane og sette en støkk i dem her nede. Det blir krig i morgen, sier Emilie Christensen

Glassverket viste i hjemmekampen at de er fullt på høyde med Viborg på sitt beste. Målet er å gjenskape det.

– Vi er villig til å slåss for det avansementet. Det blir blod, svette og tårer, lover Kristin Nørstebø.

Glassverket har levert perioder opp mot sitt beste både mot Viborg for seks dager siden og mot Byåsen på onsdag, men tapte begge kampene.

– Vi skal gi alt i 60 minutter. Nå er vi veldig klare over at det fort gjort å sleppe seg ned. Vi må være mentalt innstilt på å jobbe knallhardt til fløyta går hele tiden. Vi skal slåss med nebb og klør, sier Kari Brattset.

Christensen er overbevist om at Glassverket har en fair sjanse til å avansere til neste runde.

– Hvis vi spiller på det nivået vi presterte på sist, og de samtidig tar litt lett på det, er det ingen grunn til at Glassverket ikke skulle gå videre.

Motivasjonen bør det ikke være noe i veien med. I det fjerne lokker en kvartfinale, og spillerne er revansjesugne etter nedturen på onsdag.

– Ja, det er vi absolutt . Og vi vet jo at vi spilte en veldig bra omgang der, så vi må bare sørge for å være gode i to omganger. Det betyr også mye at vi var så gode i lange perioder mot Viborg, sier Nørstebø.

Arenaen Viborg Stadionhal tar opp i mot 3000 tilskuere hvis man stapper godt. Det blir det kanskje ikke i morgen, men høyt lydnivå blir det garantert.

– De som var i Drammenshallen laget mye trøkk, så hvis de har enda flere med seg i morgen, så blir det morsomt, sier Nørstebø.

– Det er veldig fint og intimt anlegg. Det blir kult å spille her med fullt trøkk i morgen. Det blir en jevn kamp, så jeg regner med at publikum stiller, sier Christensen.

Mens Glassverket var en tur i Trondheim, tok Viborg i mot Reidar Møistads København på onsdag. Hjemmelaget lå langt bak til pause, men snudde kampen mesterlig og vant med ett mål. Det sier også litt om hva Glassverket har i vente på lørdag.

– Skal vi slå Viborg i denne hallen, må nesten alle være på sitt aller beste, og det er ingen umulighet. Det er alltid mulig å være god. Vi vet vi har potensiale til å spille en drømmekamp, og gjør vi det, så går vi videre, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas