• Glassverket jubler etter seier mot Skrim.

– Dette var en lagseier

07.01.16 // Gårsdagens seier mot Skrim var akkurat den oppturen Glassverket trengte i en periode med svært tøft kampprogram.

Skrevet av petertu

Kongsberg (glassverketelite.no): Glasssverket måtte, som ventet, helt ned i kjelleren for å hente krefter nok til å slå «erkerivalen» Skrim onsdag kveld.

– Dette var en lagseier. Vi trengte alle i dag. Det føles kjempegodt å vinne igjen. De siste døgnene har ikke vært så morsomme, sier Kristin Nørstebø etter at Glassverket reiste seg mesterlig fra årsverste mot Oppsal på søndag.

Glassverket har vunnet alle tre seriekampene laget har spilt mot Skrim de to siste sesongene. Men tre mål er det meste som har skilt de to nabolagene.

– Jeg er aldri trygg når vi spiller mot Skrim. De tre kampene forklarer hvorfor. Det er deilig å ha vunnet alle tre, men det har absolutt ikke vært lett. Men i dag skårer vi fra alle posisjoner, og da synes jeg vi har gjort en god kamp, sier Nørstebø.

Sist Glassverket vant en obligatorisk kamp var bortekampen mot Zork Jagodina 20. november og forrige seier i serien over to måneder siden,riktignok mye takket være VM-pausen.

– Det var skikkelig deilig å vinne igjen. Det er jo så lenge siden sist. Jeg kjenner det i hele kroppen at vi trengte den seieren. Vi hadde det virkelig ikke bra på søndag, så dette var bare skjønt, sier svensken.

Glassverket har spilt tre kamper fra og med cupfinalen for en uke siden. Og laget spiller tre kamper på seks dager fra og med søndag, når Viborg gjester Drammenshallen. Returkampen går i Danmark lørdagen etter. Men i midtuken blir det først en tur til Trondheim og seriekamp mot Byåsen.

– Nå blir det så mye lettere å lade opp til neste kamp. Først skal vi nyte seieren litt, og så skal vi ta med oss den positive energien videre. Det er spesielt viktig når det er så tett mellom kampene, sier Thörn.

Når Oppsal-kampen på søndag var langt under pari, smaker det ekstra godt å være på vinnersporet igjen.

– I dag hadde vi riktig innstilling. Selv om vi ikke spiller noen fin kamp, så mener jeg vi vinner på innstilling. Jeg synes det var bra før Oppsal-kampen også, men så mistet vi all gløden utover kampen. I dag holdt vi i 60 minutter. Det må vi være fornøyd med, sier Thörn.

Av Peter Tubaas