• Gipsen er bare i veien, synes Jeanett Kristiansen, men den har i hvert fall rett farge.

Vil ut og slåss igjen

04.01.16 // – Jeg har veldig lite tålmodighet, sier Jeanett Kristiansen, som kommer til å gå glipp av minst seks kamper til før hun er tilbake.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Et drøyt år etter at hun pådro seg bruddet i håndleddet i en treningskamp mot Oppsal, satt Jeanett Kristiansen på tribunen og ergret seg over at hun ikke kunne være med å bidra – mot nettopp Oppsal i går.

– Jeg er dritt lei, rett og slett. Jeg har veldig lite tålmodighet. Det er kjipt å måtte sitte å se på når jentene gjør seg klar til kamp. Jeg skulle veldig gjerne ha vært med utpå der, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Lagvenninnene skulle nok gjerne hatt den hardtskytende venstrebacken med også, men foreløpig må de vente en stund til.

– Jeg vil bare ut og slåss igjen, ut på banen. Jeg gleder meg til å ta av gipsen 19. januar, men må regne med noen uker til etter det, før jeg kan spille kamp. Jeg har et lite håp om hjemmekampen mot Vipers 10. februar, sier Kristiansen.

Jeanett Kristiansen fylte 23 år på julaften og var ligaens toppskårer med 64 mål da VM-pausen startet i november. Nå er hun nede på fjerdeplass, men det er kanskje ikke så rart når hun ikke har spilt håndball og kun har trent alternativt i seks uker.

– Jeg har løpt mye intervaller og trent mye bein. Jeg kan ikke trene overkropp i det hele tatt. Jeg får ikke lov til å løfte i det hele tatt. Men jeg gjør litt strikkøvelser for å få tilbake bevegelsen i skulderen, sier hun.

Og foruten støtte og veiledning fra Glassverkets fysiske støtteapparat, får hun naturligvis den ypperste oppfølging av sitt eget støtteapparat, kjæresten Ole Christian, tidligere fysisk trener for Glassverket.

– Han har hjulpet meg veldig mye. Han gjør at jeg holder meg positiv hele tida, selv om jeg er skikkelig lei og bare vil tilbake på banen, sier Kristiansen.

Glassverket-profilen var ute en lengre periode ved starten av 2015 også. Hånden ble aldri helt bra, men har vært holdt i sjakk i hele høst. Men noe måtte gjøres, og Jeanett Kristiansen ble som planlagt operert umiddelbart etter at hun kom hjem fra europacupspill i Serbia i november. Hun har vært inne til kontroll én gang etter det.

– Jeg var tilbake to uker senere. Da tok de bilder for å sjekke at alt grodde riktig og ta på ny gips. Nå skal jeg ikke tilbake på sykehuset før gipsen skal av. Det gleder jeg meg til, smiler hun.

Av Peter Tubaas